Як прочистити каналізацію в квартирі - поради / фото depositphotos.com

Найчастіше ми не звертаємо уваги на труби в квартирі, поки вони не засмічаться. Каналізація може забитися жиром, залишками їжі, волоссям або якимись іншими побутовими відходами. А ось, коли вода перестала сходити, з'явився неприємний запах, тоді-то і виникають питання, як прочистити каналізацію в домашніх умовах. 

Буває так, що каналізація забивається різко, і чекати сантехніка просто немає часу. Якщо ви зіткнулися з проблемами засмічення в каналізації, не хвилюйтеся! Ось кілька ефективних способів, як прочистити каналізацію від жиру.

Як прочистити каналізацію содою та оцтом - спосіб 1

Сода і оцет - один з методів, який реально працює. Він відмінно підходить в тому випадку, якщо ви не знаєте, як прочистити каналізацію на кухні. Зазвичай там слив засмічується жиром таі залишками їжі, з якими якраз і впорається сода. Все, що необхідно - це засипати півсклянки звичайної харчової соди в слив та залити її такою ж кількістю оцту. Через годину вилити в слив кілька літрів окропу.

Відео дня

Важливо. Окріп можна використовувати, якщо у вас металеві труби. Якщо ж труби з пластику, то температура води не повинна перевищувати 80°С.

Порада. Замість оцту можна використовувати окріп, він також заварить соду й відбудеться реакція.

До речі, цей спосіб підходить, якщо ви не знаєте, як прочистити каналізацію від жиру в приватному будинку.

Як прочистити каналізацію тросом - спосіб 2

Зазвичай в туалеті каналізація забивається чимось твердим, наприклад, ганчіркою, яку змили з необережності.

Як прочистити каналізацію в туалеті? Просто скористайтеся тросом. Для цього:

  • Обережно введіть трос в трубу і почніть його рух вглиб, докладаючи невелике зусилля. Обертальні рухи можуть допомогти зруйнувати засмічення.
  • Якщо трос важко рухається або застряє, не чиніть занадто великого тиску, щоб уникнути пошкодження труб.
  • Поступово виймайте трос, відчуваючи опір на шляху. При цьому він може витягувати залишки засмічень й очищувати труби.

Ще один спосіб, як прочистити каналізацію в приватному будинку - скористатися вантузом або туалетним плунжером. Це простий і доступний засіб, який допоможе видалити маленькі засмічення в туалеті або в раковині. Створіть ущільнення між плунжером й отвором й робіть різкі рухи вгору-вниз.

Крім наведених вище методів, ви можете скористатися спеціальними рідкими миючими засобами, що доступні у магазинах. Вони містять активні речовини, які можуть розщеплювати засмічення й полегшувати їх видалення.

Тепер ви знаєте, як прочистити каналізацію в приватному будинку содою або за допомогою троса. Однак пам'ятайте, що ці рекомендації призначені для дрібних засмічень в каналізаційних трубах. Якщо проблема зберігається або каналізація забита більш серйозно, рекомендується звернутися до досвідчених сантехніків, щоб вони провели глибоку чистку системи.

Вас також можуть зацікавити новини: