Прочистити унітаз від засмічення допоможуть народні засоби / фото ua.depositphotos.com

Коли засмічується унітаз, діяти доводиться дуже швидко без часу на роздуми. І завжди знати, що робити у подібних ситуаціях, нікому не завадить.

Раніше УНІАН писав, як почистити йоржик для унітазу. У цій публікації ми зібрали найпростіші і дієві способи, як прочистити унітаз у домашніх умовах.

Як прочистити унітаз - найпростіший спосіб

Старий перевірений метод для боротьби з засміченнями будь-якого виду - використовувати вантуз. Потрібно розмістити присоску пристосування над зливом і зробити кілька сильних та різких поштовхів. При складних засорах дії потрібно буде повторити, якщо буде потрібно.

Відео дня

У тому випадку, коли вантуза не виявилося під рукою, замінити його може пластикова пляшка зі зрізаним денцем.

Чим прочистити унітаз - народні засоби

Крім використання вантуза для прочищення унітазу від засмічення, є ще кілька перевірених методів із застосуванням народних засобів. Серед них:

  • сода (потрібно розчинити 300 г харчової соди у 5 л теплої води, вилити суміш в унітаз та залишити на пару годин);
  • сіль з содою (необхідно змішати по склянці солі та соди, засипати у зливний отвір, залити окропом й залишити на кілька годин. бажано на всю ніч);
  • сода з оцтом (300 г соди засипте у зливний отвір, залийте її склянкою оцту та швидко заткніть отвір щільною ганчіркою на хвилин 30, після чого потрібно дістати тканину, залити унітаз літром окропу, почекати ще до 15 хвилин і злити воду).

Звичайно ж, крім народних методів і засобів, можна використовувати й спеціальні. На ринку представлений дуже широкий асортимент порошків, гелів або рідин, які допоможуть впоратися із засміченням.

Вас також можуть зацікавити новини: