Як розм'якшити вершкове масло / фото ua.depositphotos.com

Потрібно швидко розм'якшити масло? Це запросто. УНІАН підкаже кілька способів, як розм'якшити вершкове масло залежно від того, скільки часу у вас є.

Раніше ми розповідали, як перевірити вершкове масло на натуральність у домашніх умовах. 

Найпростіший спосіб розм'якшити масло - нарізати його на шматочки і залишити при кімнатній температурі на 10-20 хвилин. Але цей спосіб працює лише за умови, що у вас є ці самі 20 хвилин. Якщо їх немає, то є інший вихід із ситуації.

Відео дня

Як розм'якшити масло - 5 способів

  • За допомогою склянки

Наріжте масло кубиками 2-3 см - так воно швидше розм'якшиться. Налийте в склянку окріп - робіть це обережно, щоб склянка не тріснула. Залиште на хвилину, потім вилийте окріп і гарячою склянкою швидко накрийте кубики масла. Кілька хвилин - і масло можна намазувати на хліб. 

  • За допомогою качалки

Цей спосіб підійде, якщо не знаєте, як розм'якшити заморожене вершкове масло. Помістіть шматок масла між двох аркушів пергаменту і гарненько вдарте по маслу качалкою 3-4 рази, щоб сплющити його. Потім розкачайте масло качалкою. Зніміть пергамент і зберіть масло. Ще 5 хвилин - і масло м'яке.

  • За допомогою терки

Натріть масло на тертці і залиште його на 5 хвилин, щоб розм'якло. Далі можна змішувати його з іншими інгредієнтами, якщо ви готуєте. 

  • На водяній бані

Як можна швидко розтопити вершкове масло? На водяній бані. Під дією тепла води кубики масла розм'якшаться впродовж 5 хвилин. Як зробити водяну баню та що на ній можна топити, ми розповідали раніше. 

  • В мікрохвильовці

Поставте тарілку з кубиками масла в мікрохвильовку і нагрівайте його протягом 5 секунд, імпульсно. Потужність мікрохвильовки при цьому повинна бути мінімальною. Слідкуйте, щоб масло зовсім не розтануло - в мікрохвильовці це відбувається дуже швидко.

Вас також можуть зацікавити новини: