Чим відбілити зуби вдома / pixabay.com

Крім пломб, видалення та інших маніпуляцій з зубним рядом, важливо звертати увагу і на відтінок зубів. Недостатня гігієна рота, часте вживання фарбувальних напоїв і шкідливі звички призводять до пожовтіння емалі. УНІАН розповість, як відбілити зуби в домашніх умовах, щоб отримати красиву посмішку без походу до фахівця.

Для того, щоб не запускати ситуацію або підтримувати потрібний відтінок зубної емалі, стоматологи рекомендують дотримуватися превентивних заходів. З ними ви можете ознайомитися на зображенні нижче.

Корисні поради / Інфографіка УНІАН

Як відбілити зуби содою

Найпростіший метод такого відбілювання - це нанести порошок на зубну щітку і почистити зуби, як ви зазвичай це робите. Результат буде видно відразу - зубна емаль посвітлішає і стане міцніше, а також зникне неприємний запах з рота. Існують і комбіновані рецепти з содою:

Відео дня
  • Сода і перекис водню 3% - змішати в пропорції 1:1 до утворення кашки, нанести на щітку і почистити зуби. Ретельно прополоскати рот.
  • Сода і лимон - на зубну щітку висипати 0.5 ч.л соди і пару крапель лимона. Почистити зуби і змити теплою водою.
  • Сода і полуниця - 3-4 ягоди змішати з 0.5 ч.л соди, кашку нанести на зуби і залишити на 5-10 хвилин. Прополоскати рот і закріпити результат, почистивши зуби пастою з фтором.

Особливості методу: сода - активна речовина, яка агресивно впливає на поверхню зуба. Тому якщо у вас чутливі зуби або ясна, тонка емаль або є запальні процеси в ротовій порожнині, вибілювати зуби содою вам не можна.

Як почистити зуби вугіллям

Для того, щоб відбілити зубну емаль таким чином, вам потрібно розкришити таблетку активованого вугілля і висипати порошок на щітку. Потім потерти зуби не більше 2 хвилин і кілька разів прополоскати рот водою - вугілля погано змивається.

Особливості методу: людям, у яких є коронки або мости, краще таким методом не користуватися. Деякі бажаючі освітлити зуби також скаржаться на те, що вугілля дряпає емаль і викликає роздратування ясен. Враховуйте ці нюанси під час процедури.

Як відбілити зуби перекисом водню

Стоматологи вважають, що найбільш щадний метод відбілювання зубів пероксидом - це полоскання. Вам потрібно змішати 3% розчин з кип'яченою водою в пропорції 1:1, почистити зуби пастою, а потім прополоскати рот отриманою сумішшю протягом двох хвилин. Потім ще раз прополоскати, але вже чистою кип'яченою водою, щоб змити залишки перекису. Проводити таку маніпуляцію можна два рази в день - ефект буде поступовим.

Особливості методу: будь-які поради про те, що можна наносити концентрований розчин перекису на зубну емаль, небезпечні. Антисептик у великих дозах може викликати підвищену чутливість зубів або зруйнувати їх тканини. Користуватися перекисом з метою відбілювання можна тільки людям з абсолютно здоровими зубами.

Як відбілити зуби яблучним оцтом

Для того, щоб освітлити зубну емаль, ви можете використовувати концентрований яблучний оцет. Після чищення пастою прополощіть рот оцтом, а потім промийте кілька разів теплою водою.

Також ефективна комбінація з содою: змішати оцет і соду в пропорції 1:1 до утворення кашки, почистити зуби, залишити на 5-10 хвилин, потім змити теплою водою.

Особливості методу: яблучний оцет при регулярному застосуванні допоможе не тільки освітлити емаль, але і поліпшити гігієну рота, так як ефективно бореться з бактеріями. Використовувати такий засіб, хоч і натуральний, можна тільки людям з міцною емаллю і здоровими зубами.

На ринку товарів і послуг існують три види засобів для зубів, які здатні освітлити емаль і подарувати вам красиву посмішку.Читайте такожЛимонна кислота: 8 способів застосування в житті

Відбілюючі смужки

Вам потрібно відкрити упаковку з смужками, зняти з кожної з них захисне покриття. Довгу наклеїти на верхній зубний ряд, а коротку - на нижній. Верхню і нижню смужки щільно притисніть до зубів по лінії ясен, край, що залишився, підверніть до внутрішньої сторони зубів. Зубочисткою або нігтем проведіть по смужках там, де зуби приєднуються один до одного, щоб відбілюючий гель потрапив в міжзубний простір. Залиште смужки на 30 хвилин, прополощіть рот і почистіть зуби пастою.

Особливості методу: деякі люди кажуть, що під час використання смужок збільшується чутливість зубів, але стоматологи стверджують, що вона не є небезпечною для здоров'я. Категорично заборонено ковтати слину, яка виділяється під час процедури - її потрібно спльовувати. Перед використанням смужок не можна чистити зуби, а в період курсу відбілювання пити каву, вино та інші фарбувальні напої.Читайте такожПерекис водню для прибирання: 10 способів використання в побуті

Відбілюючі капи

Принцип дії капів такий же, як у смужок - це пластикові накладки, які утримують гель на зубах. Використання капів нескладне - вам потрібно почистити зуби пастою, потім промокнути їх серветкою. Заповнити внутрішню частину капів гелем, надіти накладки на щелепи і щільно зімкнути їх. В кінці процедури зняти капи і прополоскати рот водою.

Особливості методу: для того, щоб виготовити відповідні капи, потрібно звернутися до стоматолога. Період лікування і всі нюанси, пов'язані з ним, встановлюється індивідуально в залежності від стану ваших зубів і ясен.

Відбілюючі гелі

Такий метод підходить, якщо потьмяніння емалі незначні. Гелі містять фтор, який вбиває бактерії, освітлює емаль і усуває неприємний запах з порожнини рота. Користуватися гелем просто: попередньо почистіть зуби, промокніть їх серветкою. Прокрутіть олівець до появи гелю, нанесіть його на зуби. Зачекайте 10-15 хвилин і змийте теплою водою.

Особливості методу: протягом півгодини після процедури не можна їсти і пити. Саму процедуру краще проводити двічі на день, ефект буде помітний вже через 4-7 днів. Таким чином можна відбілити зуби на 2-3 тони.

Вас також можуть зацікавити новини: