Як відрізнити підробку сиру / фото ua.depositphotos.com

Сир - один з найбільш часто підроблюваних харчових продуктів. Дуже часто для здешевлення виробництва в нього додають пальмову олію та інші дешеві жири. Такий продукт не тільки гірше за смаком, але і може нашкодити здоров'ю. Навіть висока вартість не завжди захищає від фальсифікату.

Як відрізнити підробку сиру в мікрохвильовці

Розпізнати підробку сиру можна, розігрівши невеликий шматочок в тарілці на мікрохвильовці. Якщо при нагріванні сир стає тягучим - це якісний продукт.

Фальсифікат під впливом температури розтікається і покривається дрібними бульбашками, а після охолодження стає хрустким. При нагріванні з підробки виділяється додана олія.

Відео дня

Як визначити якість сиру в магазині і вдома

  • Звертайте увагу на ціну. Справжній сир ніяк не може коштувати менше ніж 100 грн за кг, адже це нижче собівартості.
  • Натисніть на продукт пальцями. Якщо з нього потече рідина - сир поганої якості.
  • Зруб справжнього сиру повинен бути рівним і без тріщин.
  • Якщо це можливо - спробуйте сир на смак. Підроблений продукт відчувається сухим, його смак швидко забувається. Смак справжнього сиру тримається в роті кілька хвилин.
  • Залиште сир в холодильнику на кілька днів. Підробка пожовтіє і затвердіє на поверхні. Якщо в сир додавали олію, то вона краплями виступить на поверхні. Справжній сир може зберігатися в холодильнику кілька місяців без змін структури.

Вас також можуть зацікавити новини: