Як використовувати металеві губки для посуду / фото ua.depositphotos.com

Металеві губки знайомі всім, їх можна зустріти практично на будь-якій кухні. Однак не всі знають, як правильно використовувати металеві губки для посуду і для чого вони взагалі потрібні.

УНІАН розповідає, що не можна мити залізною губкою і як мити посуд так, щоб на ній не залишалося плям. 

Для чого потрібні металеві губки і що можна ними мити

Металеві губки для миття посуду - недороге пристосування, яке істотно полегшує прибирання. Такі губки допомагають позбутися від нагару, жиру, кіптяви та іншого бруду, який складно відмити звичайної м'якою мочалкою. Їх зручно зберігати, вони не іржавіють і не зберігають неприємні запахи. Після використання металеву губку досить лише промити і висушити. 

Відео дня

Такими губками можна мити деко, каструлі, посуд з чавуну або алюмінію. Крім цього, металеві "їжачки" відмінно впораються з брудом і залишками їжі на сковорідках без тефлонового покриття. Також губками можна мити качатниці, великі каструлі для приготування плову і столові прилади.

Металеві губки для посуду також можна використовувати для чищення духовки, мікрохвильової печі та газової плити. Однак не варто сильно терти, мочалка може пошкодити покриття. 

Що не можна чистити губкою з металу

Багато хто використовує таку мочалку і навіть не замислюються про те, чи можна металевою губкою мити посуд з кераміки. Виявляється, "їжачки" з металу підходять не для всього посуду і не для всіх поверхонь.

Так, металевими губками не можна мити посуд з тефлоновим або антипригарним покриттям, вироби зі скла, дерева та пластмаси. Також мочалками не варто чистити предмети зі шкіри і дзеркала. 

Для чого потрібні металеві губки / фото ua.depositphotos.com

Незвичайні способи використання металевих губок

Ви будете здивовані, але металеві губки підходять не тільки для миття посуду і чищення поверхонь. Так, мочалками можна шліфувати дерево, ними можна замінити наждачний папір. 

Крім цього, металеві губки можуть замінити точило для ножиць. Просто візьміть ножиці і поріжте ними мочалку. Леза швидко стануть гострими. Губки відмінно борються з іржею, ними ви також зможете очистити старий садовий або слюсарний інвентар.

Металевими губками можна чистити підошву взуття, а ще такими мочалками ви зможете штучно зістарити деревину, що іноді потрібно для декору меблів.

Однак найцікавіший лайфхак - чиста овочів. Металевою губкою можна почистити молоду картоплю, моркву і навіть рибну луску. Найголовніше - використовуйте для цього нову мочалку, адже губка, якою вже мили посуд з використанням побутової хімії, може стати небезпечною.

Нагадаємо, раніше УНІАН розповідав, як правильно провітрювати квартиру, щоб не захворіти і не "опалювати вулицю".

Вас також можуть зацікавити новини: