Для чого можна використовувати оцет в квартирі / depositphotos.com

Багато досвідчених господиь використовують оцет не тільки в якості компонента для кулінарії або консервації, але і як миючий засіб. Оцет здатний відмити іржу або накип, допомогти позбутися від цвілі або відіпрати одяг. УНІАН розповість, чи можна мити ванну оцтом і як використовувати його при прибиранні.

Раніше ми говорили про те, як використовувати оцет на дачній ділянці.

Для чого можна використовувати оцет - лайфхаки

Оцет - дешевий засіб, який можна купити в будь-якому продуктовому магазині. Одного літра, як правило, вистачає дуже надовго, але не всі господині розкривають потенціал такого засобу повністю. УНІАН розповідає, як ще можна застосувати такий звичний продукт.

Відео дня

Як прибрати іржу содою і оцтом

Сантехніка і всі її частини схильні до утворення накипу та іржі, яку періодично потрібно відчищати. Для цього необхідно закип'ятити кілька оцту і покласти в нього проблемні деталі. Якийсь час проварити на повільному вогні, щоб накип "відстав". Щоб підсилити ефект такого миючого, додайте в нього 1-2 ч.л соди.

Якщо вам необхідно відчистити не деталі, а саму сантехніку, то змішайте оцет і соду так, щоб вийшла кашка. Її нанесіть на забруднені ділянки кранів та інших предметів у ванній. Потримайте 20-30 хвилин, потріть щіткою і змийте теплою водою.

Що буде, якщо випрати одяг з оцтом

Оцет також ідеально підходить для того, щоб пом'якшити білизну і вберегти її від прання в жорсткій воді. Для цього вам потрібно, як зазвичай, покласти речі в барабан, насипати порошок, а в відділення для кондиціонера налити оцет. Така хитрість не тільки зробить білизну м'якою, але і допоможе усунути неприємний запах.

Корисний лайфхак: в оцтової воді можна випрати речі, які ви тільки що купили, але ще не носили - оцет продезинфікує тканину і закріпить колір надовго.

Як оцтом прибрати масну пляму

Такий перевірений домашній засіб здатний видалити найстійкіші плями, навіть від жиру або поту. Якщо ви зібралися боротися з подібними забрудненнями, вам потрібно налити трохи оцту на пляму і залишити його на 10-15 хвилин. По закінченні цього часу потріть річ руками і виперіть як зазвичай.

Як прибрати накип в чайнику содою і оцтом

Накип утворюється після тривалого впливу жорсткої води на техніку або пристрої, такі як пральна машина або чайник. Якщо нічого з цим не робити, то наявність накипу негативно позначиться на терміні експлуатації пристрою. Для того, щоб не доводити до такої ситуації - використовуйте оцет. Залийте оцет в чайник, кавник (100 мл оцту на 1 л води) або барабан пральної машинки (50 мл), включіть пристрій на його звичайний режим, а потім обполосніть чистою водою.

Як прибрати неприємний запах за допомогою оцту

За допомогою такого простого і бюджетного засобу у вас вийде позбутися від неприємного запаху в будь-якому місці квартири. Наприклад, багато господинь протирають відро для сміття оцтом і водою для того, щоб позбутися від аромату відходів, що були там. Також можна налити оцет, розведений водою, в пульверизатор і обробити цим розчином будь-які поверхні або проблемні місця в квартирі.

Вас також можуть зацікавити новини: