Що додати в порошок для кращого прання - лайфхаки / depositphotos.com

Сода - продукт, який цінується багатьма господинями за універсальність. За допомогою соди можна відмити кухню, спекти шикарний торт і навіть відіпрати будь-які плями на одязі. УНІАН розповість, як використовується сода замість прального порошку і про що важливо знати, використовуючи даний засіб.

Раніше ми говорили про те, як сода харчова розм'якшує м'ясо і видаляє бруд, а також чому сода в городі - незамінний помічник будь-якого дачника.

Як сода впливає на одяг - аргументи"за"

Сода сама по собі володіє прекрасними очисними властивостями і абсолютно безпечна для людини. З додаванням соди (або тільки в ній) перуть дитячі речі, щоб у малюка не проявилася алергія на агресивні миючі засоби. Крім того, сода має ряд переваг перед будь-якими порошками:

Відео дня
  • пом'якшує воду;
  • не руйнує структуру тканини;
  • підсилює дію гелів і порошків;
  • ефективно справляється з плямами;
  • усуває запах з одягу.

Сода разом з пранням речей чистить ще й пральну машину, не завдаючи пристрою ніякої шкоди. При цьому, важливо пам'ятати, що якщо у вас дуже жорстка вода, то краще брати не харчову, а кальциновану соду.

Як використовувати соду при пранні - головні правила

Кількість порошку, яке ви будете використовувати, і техніка його застосування залежить від результату, потрібного вам:

  • відбілювання білизни - в 5 л теплої води розвести 5 ст. л соди і 2 ст. л нашатирю, замочити одяг на 1 годину, а потім випрати як зазвичай;
  • прання кухонних рушників - 3 ст. л соди змішати з 50 гр натертого господарського мила, розчинити в 2 л теплої води і замочити там рушники на 2 години, а потім випрати;
  • видалення старих плям - соду, відбілювач і пральний порошок в рівних пропорціях розвести в 5 л гарячої води, замочити речі на 1-2 години і випрати;
  • усунення неприємного запаху - 100 гр соди додати в барабан пральної машини і випрати речі з порошком.

Кальцинована сода - більш агресивний продукт, який використовується для чищення кахлю, сантехніки та інших предметів. Також з нею можна прати одяг, але враховуйте, що ефект від неї буде краще, а використовувати в їжу таку соду не можна ні в якому разі.

Під час використання кальцинованої соди строго дотримуйтеся рекомендацій виробника на упаковці, інакше отримаєте зворотний результат - під впливом лугу речі просто "розповзуться" на частини.

Вас також можуть зацікавити новини: