Як зберігати огірки / фото 1zoom.ru

У серпні на дільницях закінчують збирати огірки і готують із цих овочів консервацію на зиму. А свіжі огірки намагаються швидше доїсти, доки вони не згнили. УНІАН розповість, як надовго зберегти соковитими та смачними свіжі та солоні огірки, щоб вони не зіпсувалися. 

Раніше ми розповідали, в чому користь і шкода огірків, і як вибрати смачні овочі в магазині.

Як зберігати свіжі огірки

Свіжі огірки легко зберігаються 5-7 днів, а за допомогою деяких хитрощів термін зберігання можна продовжити до 1 місяця. Важливе правило при зберіганні огірків: не мити їх заздалегідь, інакше ви змиєте їх природне захисне покриття. Мийте овочі тільки безпосередньо перед приготуванням.

Відео дня

У холодильнику огірки потрібно зберігати подалі від морозильної камери. Ці овочі не переносять температур близько 0º і швидко псуються. У відділенні для овочів вони пролежать 3-4 дні. Якщо викласти огірки в пакет, а зверху на упаковку постелити мокру марлю - овочі "проживуть" 2 тижні.

Продовжити термін зберігання до місяця допоможе звичайна вода. Для цього в миску або лоток наливають воду на 2 см і вертикально ставлять огірки хвостиками в воду. Недоліком способу є те, що воду потрібно міняти раз на добу.

Ще один тривалий спосіб зберігання огірків - в папері. Загорніть кожен овоч в газету, серветки або пергамент для випічки. Потім загорнуті огірки викладіть у великий пакет. Так овочі будуть свіжими близько 3 тижнів.

У приміщенні огірки зберігаються 10 днів при +8° повітря, і 3 дні при температурі +15° і вище. Продовжити термін зберігання до тижня в теплій кімнаті можна, якщо загорнути огірки в мокру тканину і покласти в темне місце, періодично змочуючи тканину.

Як зберігати солоні огірки / фото ua.depositphotos.com

Як зберігати солоні огірки

Солоні і малосольні огірки рекомендується зберігати в холодних і темних місцях при температурі не вище +4°. Ідеально підійде сухий льох або підвал. 

Якщо ви впевнені в якості консервації, то допустимо зберігати закрутку в темному місці при кімнатній температурі. Приготувати якісну консервацію вам допоможе рецепт солоних огірків. Якщо ж якість солоних огірків викликає сумніви, їх краще поставити в холодильник.

Після відкриття банки солоні огірки зберігають в холодильнику не більше 2 тижнів. Зберігають їх в розсолі, в якому маринувалися огірки. Рідина повинна повністю покривати овочі. Якщо солоні огірки стали м'якими і більше не хрустять - краще їх викинути, навіть якщо смак не змінився.

Як не можна зберігати огірки

Огірки не можна зберігати без доступу до повітря, наприклад, в щільно зав'язаному пакеті, інакше вони "задихнуться" і швидко згниють. Також ці овочі не можна зберігати поруч з плодами, багатими етиленом, наприклад, яблуками, персиками і стиглими томатами. Етилен прискорює гниття огірків. 

Вас також можуть зацікавити новини: