Як зі звичайної сковороди зробити антипригарну / фото ua.depositphotos.com

Часта експлуатація улюбленої сковорідки з часом призведе до того, що страви пригорятимуть. Навіть сковорідки з антипригарним покриттям при тривалому використанні втрачають свою функцію. Втім, досвідчені господині знають перевірені лайфхаки на цей випадок.

Раніше ми розповідали, як часто потрібно міняти сковороду з антипригарним покриттям, а сьогодні розкриємо лайфхак, як зробити звичайну сковороду антипригарною.

Сковорідки антипригарні представлені досить широким асортиментом на полицях магазинів. Однак їхня вартість не кожному по кишені, та й нюанси догляду теж нерідко стають проблемою. Саме тому в кожному домі є звичайні сковорідки, які після років активного використання можуть знизити якість приготування страв. Не поспішайте позбуватися їх, адже антипригарне покриття можна зробити своїми руками.

Відео дня

Як зробити антипригарне покриття на сковороді - перевірений лайфхак

Навіть наші бабусі знали, як відновити антипригарне покриття на сковороді. Для цього потрібні лише склянка солі та кілька крапель олії.

Нагрійте сковороду та насипте в неї склянку кухонної солі. Смажте сіль на маленькому вогні 15-20 хвилин, інколи помішуючи лопаткою. Потім позбудьтеся солі, промийте сковороду м'якою ганчіркою без миючого засобу та просушіть її на вогні.

Після цього змажте сковороду кількома краплями олії, прогрійте її протягом 3 хвилин та повторіть процедуру. Після цього протріть сковороду сухою серветкою та користуйтеся із задоволенням.

Вас також можуть зацікавити новини: