Як приготувати прозорий бульйон / фото ua.depositphotos.com

Наваристий прозорий бульйон може зігріти краще за будь-який плед. Втім, не усі господині знають, як правильно його зварити, аби підкреслити смаки та зберегти золотистий колір.

УНІАН ділиться секретами ідеального прозорого бульйону.

Бульйон - це основа майже усіх супів. Крім того, чимало з нас полюбляють його з вермішеллю, чи пельменями. Однак бульйон найбільше полюбляють за насичений золотистий колір та наваристий смак. 

Відео дня

Як приготувати прозорий бульйон?

Найчастіше бульйон готують із м'яса птиці, зокрема курки чи індички. Досвідчені господині знають, як зробити прозорий бульйон з курки. Передусім запам'ятайте, що ця страва не терпить поспіху.

Кілька порад:

  • готуйте бульйон тільки з розмороженого до кімнатної температури м'яса, аби не було накипу, який зробить його каламутним;
  • ретельно промийте м'ясо, залийте його холодною водою, додайте улюблені спеції, овочі, а також неочищену ріпчату цибулину - вона надасть золотистого кольору, насиченого смаку та прибере зайву каламутність;
  • готуйте щонайменше годину на помірному вогні.

Інколи господині дотримуються усіх порад, але у них все одно виникає запитання, чому бульйон з курки каламутний. Ймовірно, в обраному вами шматку м'яса було надто багато білка, який вплинув на колір, або страва перекипіла.

Інколи ситуацію можна врятувати. Існує кілька варіантів, що робити, якщо м'ясний бульйон каламутний.

Топ-3 способи порятунку каламутного бульйону:

1. киньте у каламутний бульйон кілька кубиків льоду;

2. якщо перший метод не спрацював, тоді скористайтеся очищенням за допомогою яєчного білка: остудіть бульйон до 60–70 °C, влийте у нього білок, доведіть до кипіння, а потім процідіть через нещільну тканину;

3. кілька кубиків нарізаних помідорів також можуть очистити каламутний бульйон, а ще вони додадуть оригінального смаку й кольору.

Вас також можуть зацікавити новини: