Тріснуті яйця можна легко зварити як у шкаралупі, так і без неї / фото ua.depositphotos.com

Не поспішайте викидати тріснуті яйця. Їх сміливо можна використовувати для приготування омлету на сковороді або ж додавати під час випічки тих чи інших виробів.

Також тріснуті яйця можна варити. Є кілька перевірених і легких способів, як зробити це правильно, не допустивши, щоб яйце витекло зі шкаралупи. До того ж яйця можна зварити і без неї.

Раніше УНІАН писав, як варити яйця - круто, некруто і пашот.

Відео дня

Чи можна використовувати розбите яйце - що важливо знати

Звичайно, тріснута шкаралупа не так надійно захищає яйце від мікробів і мікроорганізмів, як ціла. Саме тому використовувати такі яйця варто якомога швидше. Зберігати їх більше пари днів не рекомендується.

Також яйця з пошкодженою шкаралупою радять варити круто. У такому випадку ви гарантовано позбудетеся мікробів, які могли потрапити всередину.

Багато хто вже давно переконалися, чи можна варити тріснуте яйце / фото ua.depositphotos.com

Як зварити яйце, якщо воно тріснуло - три простих способи

Тріснуті яйця можна зварити:

  • у солоній воді (додаємо сіль з розрахунку 1,5 ст. л. солі на 1 літр води, ставимо на вогонь, поміщаємо в воду яйце, доводимо до кипіння і варимо до 10 хвилин);
  • обмотавши харчовою плівкою (яйце у плівці поміщаємо в воду, ставимо на вогонь і також варимо до 10 хвилин);
  • з використанням пароварки (ставимо яйце в пароварку тріщиною вниз, чекаємо кілька хвилин, після чого поміщаємо в окріп і варимо, як зазвичай).

За умови дотримання цих рекомендацій, яйце не повинно витекти зі шкаралупи.

Як зварити яйце без шкаралупи - це легко

Яйце без шкаралупи можна зварити, використовуючи для цього поліетиленові пакетики. Це також легко зробити, якщо у вас є мікрохвильова піч.

Як зварити яйця без шкаралупи в пакеті. Беремо пакетик, розкриваємо його і поміщаємо в піалу або широку чашку. На дно пакетика розбиваємо яйце. За бажанням додаємо до нього сіль і перець. Піднімаємо края пакетика і перев'язуємо їх ниткою, скріпкою або іншим пристосуванням, яке є під рукою. Пакетики з яйцями акуратно опускаємо в киплячу воду і варимо до семи хвилин.

Як зварити яйця без шкаралупи в мікрохвильовці. Для такого способу приготування яйця знадобиться спеціальний контейнер, який попередньо необхідно обшпарити окропом. У підготовлену ємність вбиваємо яйце, солимо його, перчимо і відправляємо у мікрохвильовку. Для повного приготування досить буде чотирьох хвилин при низькій потужності.

Вас також можуть зацікавити новини: