Як зберігати домашню консервацію - поради / depositphotos.com

Багато українських господинь щоліта запускають процес консервації. З одного боку, це пекельна праця, з іншого - приємний бонус до сімейної трапези в зимовий період.

УНІАН розповість, куди поставити закачування, щоб вони "прожили" довше і чи можна зберігати соління вдома в принципі.

Де зберігати заготовки, якщо немає льоху - варіанти

Навіть в маленьких оселях є місця, куди можна скласти закочені ємності з овочами, ягодами і фруктами. Популярний лайфхак, як зберігати банки з консервацією - використовувати комору. Залежно від типу житла, така ніша може перебувати в коридорі або в тамбурі, але, як правило, там цілком вистачає місця для закруток. Звичайно, якщо напружитися і викинути велосипед молодшого онука, який одружився місяць тому або іржаві шматки інструментів, які обов'язково коли-небудь "знадобляться в господарстві".

Відео дня

Також поширеним варіантом є і антресоль над дверима - вона може бути присутною в квартирі сама по собі або стати прикладом хазяйновитості чоловіка в будинку. Головне - перевірити нішу на міцність, щоб закатки не стали причиною травматизму мешканців.

Якщо є зайві гроші, то ви щасливчик, і можете купити окрему етажерку для солінь. Розмістити її зручно на кухні, в коридорі або в будь-якому іншому куточку квартирі, де знайдеться вільний простір.

Про те, як зберігати консервацію у гаражі, довго міркувати не потрібно, адже і гараж, і льох - найпростіші варіанти зберігання закруток. Вам потрібно тільки стежити за тим, щоб в приміщенні не було вогкості - в іншому випадку кришки можуть заіржавіти, що в підсумку позначиться і на якості консервованих продуктів.

Як зберігати консервацію на балконі і чи можна так робити

Цей метод підходить господиням, у яких в квартирі занадто мало місця, і вмістити десятки банок просто нікуди. Вибираючи такий варіант, враховуйте правила, як зберігати банки на балконі. Найважливіше - приміщення повинно бути утеплено, інакше банки замерзнуть, "вибухнуть" або лопнуть через різкі перепади температури взимку. Оптимальний діапазон - 7-10 градусів Цельсія.

Якщо ви не знаєте, як довго можна зберігати домашню консервацію - не переживайте, банки простоять роками, але тільки при дотриманні умов. Крім дотримань температурного режиму, не можна допустити потрапляння сонячного світла на консервацію, протягів і підвищеної вологості.

Чи можна консервацію зберігати в холодильнику насправді

Багато видів заготовок відмінно себе в холодильній камері, тому навіть не сумнівайтеся, чи можна зберігати закачування в холодильнику. Переконайтеся, що для них вистачить місця, а краще - помістіть в обраний простір тільки півлітрові і літрові банки. 

Всі інші ємності пропонуємо заховати під ліжко або шафу, в кухонну тумбу, та й взагалі розставити по квартирі так, щоб і очам не заважало, і дістати потім було зручно. Запам'ятайте пораду - розміщуйте закрутки подалі від батареї і плити, щоб вони не "вибухнули".

Вас також можуть зацікавити новини: