Чому не можна виносити сміття вранці і ввечері / depositphotos.com

Багато людей знають, що виносити сміття ввечері не можна - після заходу сонця нечиста сила особливо активна, а значить, може нашкодити людині. Однак, заборони стосуються не тільки часу доби, а й днів тижня, тому УНІАН розповідає, коли можна виносити сміття, а в який час краще цього не робити.

Чому не можна виносити сміття після заходу сонця

Існує цілих 5 причин, які вважаються досить поважними, щоб брати їх до уваги, коли викидаєте сміття. Утримайтеся від цієї процедури ввечері і вночі, щоб не зіткнутися з проблемами.

Виносить - приховує

Відео дня

Перша причина досить прозаїчна - сусіди, які можуть побачити, що ви виносите сміття в темний час доби, хочете щось приховати від громадськості. Особливо пильні мешканці можуть навіть викликати поліцію або поставити вас "на олівець", встановивши цілодобове спостереження за вашим життям. І ви нікому не доведете, що в 11 вечора виносили не труп, а коробки з-під тортиків.

Псування і пристріт

Темні маги і чаклуни здійснюють свої брудні справи саме вночі. Вважається, що в цей час доби злі духи пробуджуються і дають силу тим, хто її просить. Якщо ви викидаєте вночі або ввечері якісь свої особисті речі, то велика ймовірність, що на них хто-небудь що-небудь начаклує.

Конфлікти з домовиком

У народі вважається, що домовичок, який живе в кожній квартирі, вночі виходить зі свого притулку, щоб чимось поласувати. Якщо ви не маєте звички залишати їжу на столі, то істота піде копатися в смітті. Не знайшовши там нічого їстівного, він розсердиться і почне пакостити в будинку.

Втрата щастя і благополуччя

Якщо ви виносите з дому речі або відходи після заходу сонця, то віддаєте потойбічним силам все те хороше, що є у вашому житті. Енергетика в цей період сильна, а протистояти їй складно, тому велика ймовірність, що разом зі сміттям ви винесете з дому щастя.

В який день тижня не можна виносити сміття

У церковних писаннях також докладно розібрано, чи можна вранці виносити сміття. Відповідь досить категорична - заборонено позбавлятися від мотлоху на великі церковні свята і в світанкову годину. Православні вважають, що вранці енергетика найчистіша і світла, а ви своїми діями засмічуєте її. Така ж логіка і щодо великих урочистостей - винесення сміття вважається гріхом і неповагою до святих.

Неділя - єдиний день на тижні, коли віруючі не можуть позбавлятися від мотлоху. Причина проста - в цей день не можна працювати, до того ж, саме значення недільного часу дуже святе, а відходи і старі речі - не те, чим можна зустріти день.

Що робити, якщо виніс сміття ввечері

Якщо все-таки у вас не було вибору, довелося порушити канони і винести сміття після заходу, то існує обряд, який допомагає захистити себе від втрат. Вам потрібно запалити свічку над сміттєвим пакетом, поводити нею вправо-вліво і вимовити змову:

Полум'ям свічки і з Божою допомогою звільняю ці речі від своєї енергії, дякую їм за службу і повністю відпускаю. Амінь

Так у вас вийде нейтралізувати зайву енергетику сміття і змусити його забрати з дому тільки найгірше, не "прихопивши" нічого зайвого.

Вас також можуть зацікавити новини: