Яким буде останній молодик 2023 року / pixabay.com

Останній молодик 2023 року міг би пройти тихо і спокійно, але він збігається з початком ретроградного Меркурія. Це означає, що енергія знака Стрільця, який завжди прагне вперед і вгору, зустрінеться з енергією маленької планети, яка почала свій ретроградний рух. Чого очікувати від цього періоду і як себе правильно поводити - розповідаємо в матеріалі.

Молодик у грудні 2023 - точний час

Молодик - це момент, коли Місяць перебуває між Сонцем і Землею, тому його не видно на небі. Триває цей цикл кілька днів і вважається особливим часом, сповненим енергії та символізму. 

Молодик у грудні 2023 року настане 13 грудня о 01:32 за київським часом. Місяць зійде, як уже говорили, у знаку Стрілець.

Відео дня

Грудневий молодик у Стрільці - у чому його особливість

Молодик у Стрільці, за словами астрологів, робить людей більш товариськими, цікавими і гнучкими. Він задає ритм на весь місячний місяць. Це ідеальний момент, щоб висловлювати свої ідеї, потреби та емоції. Також Стрілець - це знак, який любить активність і рух, тому в цей час може з'явитися бажання подорожувати, зробити перестановку, а то й зовсім переїхати. Стрільцівська цікавість може підштовхнути до отримання нових знань або досвіду.

У цей самий час Меркурій, який почне свій ретроградний рух 13 грудня й триватиме до нового року, по-своєму впливатиме на вчинки та емоції. І хоча насправді ретроградний рух - це всього лише оптична ілюзія (планета не змінює свого напряму), її "зворотний" рух впливає на життя людини і може створювати перешкоди у справах і різного роду проблеми. Наприклад, можуть з'явитися сумніви у власних силах і цілях, що змусить пригальмувати в починаннях. Оскільки Меркурій відповідає за комунікацію, домовленості, документи, то під час ретрограда він може сповільнювати "паперові" питання і навіть підносити неприємні сюрпризи.

Про це варто знати і робити "знижку" на ретроградну планету, але боятися цього не варто - навпаки, Меркурій у ретрограді дещо охолоджуватиме стрільцівський запал і тим самим створюватиме необхідний баланс, убезпечуючи від зайвих ризиків і хвилювань. Єдине, що не завадить робити в цей час - це контролювати свої почуття та емоції.

Що не можна робити в молодик 

Новий Місяць чинить вплив на людину протягом трьох днів, тобто, він буде відчутний з 12 по 14 грудня. У цей час слід бути обережним у деяких моментах і утримуватися від низки вчинків. 

Чого не можна робити в молодик:

  • лаятися, сперечатися, починати з'ясовувати стосунки;
  • починати нові проєкти;
  • проявляти зайву активність - використовуйте енергію Стрільця трохи пізніше, через кілька днів;
  • здійснювати великі покупки, вкладати гроші;
  • заводити нові знайомства, відвідувати гучні заходи;
  • вживати спиртне, переїдати.

Слід постаратися провести цей день у рівному ритмі й не думати про погане.

Що можна робити в молодик 

Цей період найкраще використовувати для внутрішнього оновлення - зазирнути всередину себе, переосмислити цінності й зрозуміти, що важливо й чого хочеться. У день молодика потрібно:

  • закінчувати недороблені справи;
  • планувати нові, обмірковувати цілі;
  • складати списки намірів і бажань;
  • віддавати борги;
  • відмовлятися від шкідливих звичок, медитувати;
  • відпочивати і накопичувати сили, а не витрачати їх.

Також це ідеальний час, щоб прощати образи, просити вибачення і дякувати - як іншим людям, так і Всесвіту.

Раніше ми публікували місячний календар на грудень 2023 зі сприятливими і несприятливими датами.

Вас також можуть зацікавити новини: