Фен-шуй робочого місця / фото ua.depositphotos.com

Робоче місце - це важлива частина будинку, де ми проводимо значну частину дня. Деякі люди працюють вдома, інші виконують домашні завдання або займаються самоосвітою за робочим столом. У будь-якому випадку важливо облаштувати це місце по правилам фен-шуй, щоб енергетика робочої зони сприяла продуктивній роботі. Ці правила також працюють для вашого офісу або особистого кабінету.

Розташування робочого місця по фен-шуй

Двері і вікно є потужними джерелами енергії Ци. Робочий стіл не повинен стояти на прямій лінії від дверей до вікна. У такому місці ви будете відчувати стрес і занепокоєння. Не сідайте спиною до вікна і до дверей - це заважає зосереджуватися на роботі і привертає невдачу. Найкраще положення - обличчям до дверей по діагоналі. Така поза привертає удачу. Найкраща сторона світу для розташування робочого місця - північ, північний захід і північний схід. Ці сторони відповідають за пам'ять, засвоєння знань, посидючість і працьовитість.

Офіс і робочий кабінет по фен-шуй

Зверніть увагу на інтер'єр робочої кімнати. Перед столом має бути багато вільного простору - воно дає відчуття свободи і безлічі перспектив. Не загороджуйте прохід до столу шафами, стелажами, кріслами. Читайте такожСпальня по фен-шуй: головні правила

Відео дня

Місце перед столом має бути вільним для циркуляції енергії. У кабінеті не рекомендується тримати шафи з документацією і канцелярією - вони мають енергетику зневіри і застою. Стіни і меблі офісу мають виглядати акуратно, без тріщин, бруду і старої фарби.

Фен-шуй на робочому столі

Робочий стіл по феншуй завжди повинен бути чистий і прибраний. Не зберігайте на столі старі і зламані речі, сміття, стоси паперів і непотрібне канцелярське приладдя. Регулярно протирайте робоче місце від пилу. 

Офіс по феншую / фото ua.depositphotos.com

Робочий стіл повинен бути добре освітлений. Якщо світла зверху недостатньо - купіть настільну лампу. Якщо ви працюєте за комп'ютером - лампа має освітлювати клавіатуру. Прикрасити стіл можна улюбленим предметом з дому, фотографією рідних, квіткою в горщику. Добре на столі по фен-шуй будуть виглядати фігурки черепахи і дракона - ці тварини сприяють успіху в справах.

Прикраси офісу по фен-шуй

За спиною повісьте картину із зображенням гір або моря - вони мають енергетику сили і впевненості. Можна прикрасити стіну натюрмортом або картиною зі збором врожаю - тоді ваша праця буде "плідною". На спинку робочого стільця повісьте шарф або піджак. У робочому кабінеті доречно виглядає акваріум з рибками. В офісі не можна розводити безлад, сваритися, ламати речі.

Під робочим столом не можна тримати мотлох, старі речі, дроти. Якщо прибрати їх не можна, посуньте їх в куток.