Фен-шуй в будинку і спальні / фото ua.depositphotos.com

Що таке фен-шуй?

Світ, що нас оточує, наповнений енергетичними потоками, які по-різному взаємодіють на все живе. Фен-шуй - це стародавнє китайське вчення про те, як енергія і таємничі сили природи впливають на людину, її самопочуття і долю. Коріння фен-шуй відходить до 9 століття нашої ери, а до 19 століття він став невід'ємною частиною китайської культури. Без урахування принципів цього навчання не проходило жодне будівництво. В Європі феншуй став популярний в кінці 19 століття. У 20 столітті його принципи поширилися в Радянському Союзі.

Як працює вчення фен-шуй?

Китайці вірили, що правильне розташування речей в просторі може залучити позитивну енергію Ци – життєву силу, яка пронизує все живе і приносить гармонію і добробут. Ци присутня скрізь: в повітрі, землі, річках, каменях і живих організмах. Ця енергія постійно переміщається і змінює все навколо. Людина теж схильна до її впливу. Згідно з вченням фен-шуй, люди поглинають Ци з навколишнього світу, що впливає на їх здоров'я і долю.

Читайте такожУ чотирьох знаків Зодіаку незабаром закінчиться чорна смуга - астрологи

Відео дня

Залучити цю енергію до свого будинку і відігнати негативну енергію можна правильним розташування меблів, вікон і дверей, і прикрас. Це лише мала частина великого і всеосяжного вчення фен-шуй, але найбільш практична і найдоступніша для розуміння.

Основні принципи роботи фен-шуй в будинку

Осягати це стародавнє китайське вчення можна нескінченно, але ми розглянемо основні принципи феншуй, які допоможуть вам створити сприятливі потоки енергії у вашому домі.

1. Визначаємо центральну точку житла. 

Якщо ваша квартира має квадратну чи прямокутну форму, накресліть план будинку і проведіть дві діагональні лінії з протилежних кутів. Їх перетин - це центральна точка будинку по фен-шуй. В якій би кімнаті вона не знаходилась, ця точка є "серцем" вашої квартири і дуже важливим джерелом енергії. У цьому місці має бути чисто і прибрано. Там не повинні стояти рослини і колони. Центральна точка будинку не має припадати на туалет або посудину з водою.

2. Зверніть увагу на розташування дзеркал.

Дзеркало не повинно висіти навпроти вхідних дверей, вікна, кута кімнати, в спальні. Дзеркало по фен-шуй має велику силу направляти і відбивати потоки Ци. Щоб сприятлива енергія поширювалася по квартирі, розмістіть дзеркало в передпокої (на стіні збоку від дверей), у вітальні, у ванній кімнаті. У спальні допускається тримати маленьке дзеркальце на косметичному столику. У ньому не має бути видно ліжко.

3. Дотримуйтесь чистоти.

У вашому будинку завжди повинно бути чисто і прибрано. Не зберігайте вдома старі і поламані речі - вони засмічують житло негативною енергетикою. Викиньте весь посуд з тріщинами.

Порядок і хороше освітлення - головні принципи феншуй / фото ua.depositphotos.com

4. Купіть акваріум.

Це потужний фен-шуй талісман, він відповідає за добробут і достаток. В акваріумі має бути чисто, не допускайте застою води. Не ставте акваріум в спальні.

5. Позбавтеся від "мертвих квітів".

У будинку не повинно бути штучних рослин і букетів. Вони мають мертву енергетику байдужості. Прикрасьте будинок живими рослинами. Квіти повинні розміщуватися якомога далі від ліжка і робочого місця. Позитивну енергію мають орхідеї, лілії, бамбук.

Читайте такожВони приречені на щастя: астрологи назвали найміцніші пари за знаком Зодіаку

6. Слідкуйте за вхідними дверима.

Вхідні двері - це "обличчя" вашої квартири і місце, через яке енергія потрапляє в будинок. Двері не повинні скрипіти, мати іржу, бруд і зламаний замок.

7. Займіться освітленням.

Світло - провідник доброї енергії в будинку. Всі місця в будинку повинні бути добре освітлені. Якщо ваша лампочка на стелі недостатньо яскрава – розставте в кімнаті настільні та підлогові світильники. Якщо лампочка перегоріла - швидко поміняйте її.

8. Закривайте двері до ванни і туалету.

Ці місця не відзначаються позитивною енергетикою. Не потрібно, щоб вона змішувалася з іншими потоками в будинку. Ці кімнати також потрібно особливо ретельно прибирати і позбавлятися від неприємних запахів.