Що не можна дарувати на весілля - прикмети / depositphotos.com

Весілля - торжество, яке надовго залишається в пам'яті у молодят. Незважаючи на величезну кількість приготувань, справ і витрат, все одно одруження вважається одним з найголовніших подій в житті. УНІАН розповість, що не можна дарувати подружжю, щоб не зіпсувати їм подальше сімейне життя.

Раніше ми говорили про те, що не можна приймати в подарунок і дарувати на день народження.

Що не прийнято дарувати на весілля - список заборонених предметів

Якщо вас запросили на урочистий захід, а ви не знаєте, що подарувати молодим - звіряйтеся з наведеним нижче переліком, щоб не допустити фатальну помилку.

Відео дня

Антикваріат

Навіть якщо вам здається, що ретро-штучка - це вдалий подарунок, який несе в собі дивовижну історію і енергетику, то не поспішайте зачаровуватися. Насправді, подібні речі зберігають спогади про колишнього господаря і далеко не завжди вони виявляються позитивними. Тому не варто наражати на небезпеку наречених.

Дитячі речі

Згідно з народними прикметами, подарувати одяг для ще ненародженого малюка - це до біди і труднощів із зачаттям дитини. До того ж, ви до кінця не знаєте, як пара ставиться до можливості спадкоємця і чи планують молоді його взагалі. Залиште їм можливість вирішувати самостійно - сконцентруйтеся на бажаннях подружжя.

Дзеркало

Досвідчені езотерики кажуть, що дзеркала - містичний предмет, який, крім того, що є сполучною ланкою між світом мертвих і живих, так ще й підштовхує людину до самозамилування. Через це у кого-то з молодих може розвинутися егоїзм, а відносини "дадуть тріщину".

Свічка

Народні повір'я свідчать, що свічка символізує довговічність шлюбу - поки вона горить, люди люблять один одного. Це небезпечний символ, так як рано чи пізно свічка згасне, а слідом за нею охолонуть один до одного і її власники. Не даруйте свічки не весілля і не спокушайте долю, адже якщо новоспеченим чоловікові і дружині подобаються такі речі, то вони куплять собі їх самі.

Годинник

Популярне марновірство про годинник грунтується на тому, що будь-який циферблат - настінний або наручний - відраховує час свого власника до смерті. З цієї причини не можна дарувати годинник людині просто так, а на весілля - тим більше. Це може привести або до розриву, або навіть до смерті когось із пари.

Порожні вази 

Ваза, навіть красива, але порожня всередині - прикмета до бідного і нецікавого життя. Якщо вже ви точно вирішили, що хочете подарувати на весілля вазу - покладіть на дно предмета монетку, щоб нейтралізувати негативне значення повір'я. Те ж саме стосується і будь-яких інших предметів, які можуть бути порожніми всередині - келихи, каструлі, чашки і тд.

До речі, дарувати кухонне начиння не рекомендується теж, але не тому що це погана прикмета, а тому що це банально і неетично. Господиня будинку сама вирішить, який посуд їй потрібен, а з вашого боку такий подарунок буде розцінений як неповага.

Постільна білизна

Наволочки, простирадла і підковдри, а також рушники - це особисті речі, які повинні купувати ті, хто буде їх використовувати. Звичка "робити як краще" - прояв поганого тону, тому етикет настійно не рекомендує купувати постільну білизну молодим.

До того ж, існує прикмета - якщо подарувати подружжю постільну білизну з квітами, у яких є шипи, то закохані скоро почнуть сваритися, а їх союз виявиться на межі краху.

Вас також можуть зацікавити новини: