Які подарунки не варто дарувати за етикетом і прикметами / depositphotos.com

Майже всі люди обожнюють подарунки - такий жест уваги розцінюється, як доказ любові і турботи. Проте, далеко не всі подарунки є безпечними - деякі з них обіцяють тільки горе обом сторонам процесу. УНІАН розповість, які подарунки не можна приймати в день народження або на інші свята.

Що не можна дарувати на свята - 8 невдалих подарунків

Згідно з народними прикметами, існує цілий перелік речей, які не можна дарувати близьким людям. У кращому випадку - ваші взаємини просто зіпсуються, в гіршому - ви накликаєте невдачі і біди на людину.

Годинник

Відео дня

Найпопулярніша прикмета говорить про те, що годинник дарують до розставання. У східних країнах вірять, що циферблат відраховує час смерті людини, так що, якщо ви не бажаєте зла адресату, краще виберіть що-небудь інше.

Ножі

Забобони сильно відрізняються в залежності від регіону - на Кавказі, наприклад, колючо-ріжучі предмети - це частина культури, тому такий подарунок викличе, швидше за все, позитивні емоції. У Європі, Америці та Україні вважається, що ніж "обріже" взаємини між людьми.

Шкарпетки і нижню білизну

Жарт про те, що найкращий подарунок - це шкарпетки, труси і піна для гоління не втрачає своєї актуальності. Чоловіки не в захваті від таких подарунків не через їх банальність, а тому що відчувають - в подарованих шкарпетках легше піти до іншої жінки. Те ж саме стосується і нижньої білизни - якщо один з подружжя дарує його своїй половинці, значить, енергетично провокує її на розрив або зраду.

Посуд і кухонне начиння

Будь-які предмети побуту - питання індивідуальних переваг, тому, згідно етикету, їх краще не дарувати. Проте, народні прикмети дають ще один аргумент "проти" - порожній посуд може стати причиною духовної і матеріальної бідності, тому якщо вже ви твердо вирішили подарувати людині каструлю - покладіть в неї монетку.

Квіти або тварин

Багато хто знає, що жива істота несе свою енергетику і просто так дарувати собак, кішок або фікуси не можна. Є ризик, що тварина або рослина не приживеться в будинку, а господарі теж будуть хворіти і лаятися між собою. У разі неминучості дарування необхідно попросити викуп - хоча б пару монет.

Краватки і капці

Що стосується домашнього взуття, то таке повір'я збереглося, в основному, в сільській місцевості. Люди там вважають, що капці "приведуть" людину до смерті. Особливо, якщо вони білі.

З краваткою все не так сумно, але теж приємного мало - цей предмет гардероба "прив'яже" іменинника до дарувальника. Це правило не діє, якщо людина вам занадто близький і ви обидва не боїтеся емоційної залежності.

Ланцюжки та браслети

Існує думка, що якщо подарований аксесуар порветься, то люди між собою посваряться. У разі, коли ланцюжок або браслет вам дарує кохана людина - втрата або деформація вироби попереджає про зраду. У будь-якому випадку, краще таких ситуацій уникати.

Шкатулки і декоративні свічки

У народі побутує марновірство, що свічки дарують до похорону. Якщо ви прийшли в будинок людини з таким подарунком, значить, накликаєте на неї важкі хвороби або небезпечні життєві обставини.

Шкатулка - теж не найвдаліший подарунок. Згідно з прикметами, незабаром людина, яка отримала його, почне приховувати свої думки, почуття і дії від дарувальника.

Вас також можуть зацікавити новини: