Салат "Цезар" / Прості рецепти

Наближається Різдво, а отже, саме час подумати, які страви ви будете подавати до свята. УНІАН зібрав для вас рецепти салатів, які стануть прикрасою будь-якого столу.

Салат "Цезар"

300 г курки (філе),

100 г пармезану,

100 г білого хліба,

200 г листя салату,

100 г помідорів чері,

1 зубок часнику,

Читайте такожСвятвечір 2020: історія свята, традиції та прикмети

1 ст. ложка оливкової олії,

чорний мелений перець за смаком,

сіль за смаком.

Соус для салату «Цезар» включає інгредієнти:

1 яєчний жовток,

1 ч. ложка гірчиці,

2 ст. ложки оливкової олії,

1 ч. ложка лимонного соку,

50 г пармезану,

чорний мелений перець за смаком,

сіль за смаком.

Як приготувати салат "Цезар"

1. З хліба зріжте кірку, а сам хліб поріжте кубиками.

2. Часник пропустити через часникодавку і обсмажте його пару хвилин в розігрітій оливковій олії.

3. Куряче філе порізати невеликими шматочками і відправляйте до часнику на сковороду.

Читайте такожМеню на Святвечір 2020: 12 пісних страв на Святу вечерю, рецепти

4. Обсмажте курку, помішуючи, 10 хвилин, в кінці посоліть і поперчіть за смаком.

5. Приберіть з вогню курку, а в ту ж сковороду додайте ще трохи олії і обсмажте хліб, постійно помішуючи, поки він не зарум'яниться.

6. Приготуйте соус для салату «Цезар» . Для цього пармезан натріть на дрібній тертці. Змішайте яєчний жовток, оливкова олія, гірчицю, лимонний сік, тертий пармезан і гарненько все збийте.

7. Листя салату порвіть середніми шматками. Помідори черрі порізати на половинки.

8. Викладіть на салат обсмажене куряче філе, додайте помідори, полийте соусом, зверху потріть пармезаном.

9. Безпосередньо перед подачею додайте в салат «Цезар» хлібні сухарики.

Оселедець під шубою

фото ne-dieta.ru

Для приготування 800 грамів салату потрібно близько 600 грамів оселедця, дві картоплини, одна морква, одна велика цибулина, одна буряк, а також чотири курячі яйця. Салат заправляється майонезом (близько 180 грамів).

Важливо також мати під рукою оцет. Цибулину почистити і нарізати тонкими кільцями, залити оцтом і залишити маринуватися. Тим же часом зварити яйця в круту (варити не менше 10 хвилин з моменту закипання води).

Очистити оселедець і дрібно нарізати її (або купити вже нарізане філе оселедця).

Окремо відварити картоплю в мундирі, моркву і буряк (варити близько 35 хвилин, до готовності).

Овочі очистити і дрібно нарізати або натерти на тертці.

Викладати салат необхідно на плоскому блюді або великій тарілці.

Перший шар викладається з картоплі і покривається майонезом.

Другий шар – подрібнений оселедець з дрібно нарізаною цибулею.

Оселедець також покрити майонезом.

Третій шар – перетерті яйця з майонезом.

Четвертий шар – морква з майонезом.

П'ятий шар – буряк з майонезом. Отримане блюдо залишити на кілька годин, давши йому просочитися. Готовий салат можна прикрасити за смаком.

Салат з куркою і грибами

Фото:pixabay.com

печериці - 250 гр

цибулина (середня) - 1шт.

відварна куряча грудка - 300 гр

відварний картопля (середній) - 3 шт.

Читайте такожГрецький салат до святкового столу на Різдво: рецепт

варені яйця - 3 шт.

сир напівтвердих сортів (наприклад, "Гауда") - 100 гр

майонез

сіль,

чорний мелений перець - за смаком

рослинна олія

Печериці обсмажити з цибулею, посолити, додати чорний мелений перець. Картоплю, яйця і сир натерти на крупній тертці.

Куряче м'ясо нарізати кубиками. Викладати шарами, промазуючи кожен майонезом. 1 шар - картопля 2 шар - курка 3 шар - гриби з цибулею 4 шар - яйця 5 шар - сир

Салат "Мисливці на привалі"

200 гр курячого м'яса дрібно порізати

1 качан пекінської капусти нашаткувати

1 морква сира на крупній тертці

1 ст л хрону

майонез, сіль за смаком

Олів'є

До складу класичного салату олів'є входять 400 г м'яса або ковбаси / gastronom.ru

До складу класичного салату олів'є входять 400 г м'яса або ковбаси, 5 картоплин середнього розміру, 5 яєць, 4 солоних огірка, банку зеленого горошку, 2 середні цибулини і 200 мл майонезу. Класичний розрахунок картоплі і яєць проста - їх повинно бути рівно стільки, скільки гостей за столом. У салат можна покласти відварну моркву, кріп і зелена цибуля.

Спочатку відварюють в шкірці картоплю і варять круто яйця, а коли продукти охолонуть, очищають їх і ріжуть кубиками. Солоні огірки з відрізаними хвостиками нарізають брусочками, відварене м'ясо (яловичину, курку, індичку) подрібнюють, з банки горошку зливають рідину, ріпчасту цибулю дрібно шаткують. Всі інгредієнти змішують в салатник і заправляють майонезом. Незважаючи на те, що класичний олів'є готують саме з м'ясом, як це було в первісному рецепті французького кулінара, докторську ковбасу можна вважати варіантом класики.