У цей день світ святкує Міжнародний день оптиміста / Фото: УНІАН

Яке свято 27 лютого 2020

У цей день світ святкує Міжнародний день оптиміста, День білого ведмедя, День Покемона, День цифрового навчання, День обізнаності про аносмію і Всесвітній день неурядових організацій.

Читайте такожМасниця 2020: прикмети, обряди та суворі заборониВ США відзначають День тупості, День полуниці, День протеїну і День мексиканського кавового лікеру «Калуа», у В'єтнамі - День лікаря, в Австралії - Фестиваль прекрасного народження, в Індії - День мови маратхі, в Домінікані - День незалежності, у Сахарській Арабській Демократичній Республіці - День незалежності.

Пам'ятні дати 27 лютого, річниці та події

У 425 році був заснований університет у Константинополі.

Відео дня

У 1472 році владою Сієнської республіки (місто-держава в Італії до 1555 року, що займало південну частину Тоскани з центром у місті Сієна і протягом кількох століть виступало основним конкурентом і противником Флоренції в Середній Італії) був заснований Monte dei Paschi di Siena - найстаріший банк у світі, який існує досі.

У 1693 році в Лондоні вийшов перший у світі журнал для жінок - The Ladies' Mercury.

У 1825 році була опублікована перша глава роману Олександра Пушкіна «Євгеній Онєгін» / фото diletant.media

У 1825 році була опублікована перша глава роману Олександра Пушкіна «Євгеній Онєгін».

У 1883 році був запатентований автомат для скручування сигар.

В 1897 році був отриманий штучний підсолоджувач сахарин.

Читайте такожЩо приготувати на Масницю, окрім млинців: рецепти оригінальних страв (відео)В 1932 році Джеймс Чедвік - англійський фізик, член Лондонського королівського товариства, лауреат Нобелівської премії з фізики за 1935 рік, учень Резерфорда, закінчив Манчестерський і Кембріджський університети – відкрив нейтрон.

В 1964 році був спущений на воду мезоскаф «Огюст Пікар» - перший у світі туристичний підводний апарат, який здійснив 1100 занурень в Женевське озеро.

У 1965 році був здійснений перший політ транспортного літака Ан-22 - «Антей».

У 2004 році Токійський окружний суд виніс смертний вирок голові секти «Аум Сінрікьо» Секо Асахарі. 6 липня 2018 року привели у виконання смертний вирок Секо Асахарі і ще шістьом його найближчим соратникам по секти «Аум Сінрікьо». Асахара був засуджений до повішення. 20 березня 1995 року члени секти розпорошили в метро Токіо нервово-паралітичний газ зарин, в результаті чого загинули 13 осіб. Кілька тисяч людей постраждали. Асахара своєї провини не визнав, більшу частину судового процесу він зберігав мовчання. Справжнє ім'я Асахари - Тидзуо Мацумото.

У 2010 році стався потужний землетрус в Чилі, загинули понад вісімсот людей.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 27 лютого вшановує пам'ять святого Кирила і його старшого брата Мефодія / фото УНІАН

Православна церква 27 лютого вшановує пам'ять святого Кирила і його старшого брата Мефодія. Вважається, що на Кирила можна побачити погоду, яка буде нас чекати протягом усього літа. Сни в цей день є віщими. Покупки, які ви зробите 27 лютого, будуть вдалими і довго вам прослужать. Цей день успішний для лікування алкоголізму.

Ще 27 лютого – четвертий день Масляної, який називається «Розгул». В цей день народні гуляння повинні тривати з ранку до пізнього вечора.

Що сьогодні не можна робити

В цей день не плануйте візит до лікаря. Не рекомендується стригти волосся і нігті.

Прикмети на 27 лютого

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- міцний мороз - літо буде жарким;

- сонячний день - літо буде теплим, але морози протримаються ще досить довго;

- синиці голосно щебечуть - чекайте тепла.

27 лютого іменини

Іменини у Авксентія, Кирила, Михайла, Феодора, Марона і Георгія.