День пам'яті святих мучеників / ru.depositphotos.com

Мануїл, Савелій та Ісмаїл - рідні брати, які походили зі знатного перського роду. Батько їх був язичником, а мати - християнкою, яка виховувала синів, віруючи в Христа Спасителя. Подорослішавши, брати пішли на військову службу. В якості послів перського царя Аламундара вони були послані для укладення мирного договору з імператором Юліаном відступником (361-З63). Юліан прийняв їх радо, але після того, як брати відмовилися брати участь в язичницькому жертвопринесенні, їх кинули в темницю, як злочинців.

Читайте такожРозпочався Петрів піст в 2021 році: календар харчування по днях, що можна і не можна їстиІмператор намагався схилити їх до своєї віри, а брати відповідали, що прибули до нього говорити про державні справи, а не про богів. Бачачи твердість віри святих братів, імператор велів піддати їх жорстоким мукам. Святих мучеників підвісили, прибивши руки і ноги до дерева, в голови встромили цвяхи, а під нігті рук і ніг вбили гострі спиці. Під час катувань святі воїни, як би не відчуваючи мук, славили Бога і молилися. Нарешті, святим мученикам відсікли голови мечами. У момент спалення тіл земля розверзлася і прийняла мучеників у свої надри. Через два дні, після старанної молитви християн, земля повернула тіла святих братів, від яких виходили пахощі.

Прикмети 30 червня - народні повір'я

Прикмети 30 червня / ru.depositphotos.com
  • Яскрава зірниця або гроза - до багатого врожаю;
  • Вечірня веселка - до гарної погоди на наступний день;
  • Багряний захід - чекайте вітру і негоди;
  • Дощові черв'яки вилазять на поверхню - до опадів.

Свято 30 червня - що не можна робити

Що сьогодні не можна робити / ru.depositphotos.com
  • Не виходьте зайвий раз з дому без особливої необхідності;
  • Не купайтеся у відкритих водоймах;
  • Нічого ні в кого не позичайте, особливо речі, що пов'язані з вогнем;
  • Не прибирайте будинку, інакше залучите злидні;
  • Не сваріться і не скаржтеся на долю.

Наші предки вірили, що в «‎День Мануйло» всяка нечисть хоче завдати шкоди людині. За старих часів православні варили яйця на багатті біля берега річки - тоді кури неслися краще. Зараз можна просто приготувати собі омлет або яєчню, щоб залучити в будинок достаток і благополуччя.

Відео дня

Вам також може бути цікаво: