Як вибрати червону ікру / фото прес-служба

Червона ікра користується дуже високим попитом перед Різдвом і Новим роком. Цей делікатес часто присутній на святковому столі. Червону ікру подають на грінках з білого хліба, використовують в салатах або в закусках. Багато магазинів продають ікру зі знижкою перед святами, а шахраї наживаються на покупцях і підробляють продукт.

Як вибрати натуральну червону ікру

  • Банка. Банка ікри повинна бути без механічних пошкоджень і містити чітку інформацію. Намагайтеся вибирати прозору банку, щоб було видно ікринки. Ікринки повинні бути однакового кольору і розміру.
  • Звук. Злегка збовтайте ікру. Якщо ви чуєте булькаючі звуки - ікра може бути не дуже свіжою.
  • Термін придатності. Купуйте ікру, якій не більше три місяці - вона вважається найсмачнішою.
  • Домашня перевірка. Провести перевірку ікри після покупки можна вдома. Для цього слід залити ікру теплою водою. Якщо вода придбала молочний колір - це натуральний продукт. Вода залишилася прозорою - ви купили підробку з желатину.
  • Ціна. Занадто низька ціна ікри повинна насторожити. Ціна на лососеву ікру на вагу не може бути дешевше 200 гривень за 80 грамів.
  • Правильне зберігання. Зберігати ікру при мінусовій температурі можна 12 місяців, якщо при плюсовій – 6 місяців. Ікра в пластмасовій банці зберігається тільки 3 місяці.
  • Ікринки. Все ікринки повинні бути однакового розміру, без плям і помутніння. Якщо ікринки злипаються і схожі на кашу - ікра несвіжа або її неправильно зберігали.

Дивіться також: що готують на Новий рік у різних країнах

Вам також може бути цікаво: