День Григорія Чудотворця / ікона

30 листопада в день пам'яті Григорія Чудотворця віруючі шанують відомого богослова і єпископа Неокесарійського. У цей день наші предки проводили гучні гуляння і їздили на санях. У цю дату встановлено кілька строгих заборон, які не можна порушувати.

Хто такий Григорій Чудотворець

Григорій народився в язичницькій родині і сам прийшов до християнства. В Євангелії він знайшов справжній сенс життя. Він прожив цнотливе і благочестиве життя, ніколи не піддавався спокусам.

Одного разу язичники прислали йому блудницю, яка вимагала з Григорія плату за нібито скоєний гріх. Святий заплатив їй, і вона впала на землю в припадку. Григорій помолився за грішницю, і біси відпустили її.

Відео дня

Згодом він став єпископом Неоксарії і зробив чимало чудес: виганяв бісів, зціляв хворих і примиряв людей, які довго ворогували.

Що не можна робити в день Григорія Чудотворця

У цю дату ні в якому разі не можна сваритися, інакше можна накликати на себе сильний гнів святого. Хто посваритися 30 листопада, той буде довго ворогувати. Також в цю дату не можна давати обговорювати людину за спиною.

У цей день заборонено приміряти чужі прикраси, особливо обручки. Також не слід вирушати в дорогу, інакше в дорозі може статися біда.

Молитва святому Григорію Чудотворцю

Єпископу неоксарійському моляться при хворобі, розчаруванні в житті, втраті віри в Бога. Також йому читають молитву якщо хочуть помиритися з кимось.

О добрий наш пастирю і богомудрий наставнику, преподобному отче Григоріє! Почуй нас моляться тобі і закликають на допомогу швидке заступництво твоє. Віждь нас грішних в толіцех обстоянііх сущих, віждь нас немічних отвсюду вловлюваних і всякого блага позбавлених, і розумом від малодушності потьмарених. Потщися, угоднику Божий, не оставити нас у гріховному полоні бити, та не будемо в радість ворогом нашим і не помремо в лукавих діяннях наших. Молі, преподобне отче наш Григоріє, Христа Бога нашого, нехай подасть нам мирне. проживання, залишення гріхів і душам нашим порятунок і велику милість, нині і на віки віків. Амінь.