День художника 2023 / depositphotos.com

Міжнародний день художника відзначають щороку 8 грудня, а в Україні це свято відзначають кожної другої неділі жовтня. Привітайте у професійне свято з Днем художника всіх знайомих живописців - як професіоналів, так і аматорів.

День художника в Україні та світі - історія свята

8 грудня відзначається Міжнародний день художника, який був заснований 2007 року Міжнародною Асоціацією "Мистецтво народів світу".

У 1998 році президент України Леонід Кучма заснував свято і 9 жовтня видав указ про те, що щорічно країна буде вихваляти майстрів пензля. 

Відео дня

У самому указі було сказано, що свято необхідне:

з огляду на роль художників України в розвитку українського образотворчого мистецтва, відродженні національних традицій у художній творчості.

Люди, які займаються образотворчим мистецтвом, відчувають тонку, непорушну красу світу, приховану від більш приземлених людей. Завдяки художникам суспільство отримує унікальну можливість споглядати багато речей, на перший погляд, прихованих. Творці високого рівня "оживляють" цілі міста, доводячи нам, що кожне живе і неживе створіння на планеті має характер і душу.

Цей день створений, щоб підтримати не тільки художників-початківців, а й згадати творіння тих людей, які представили український живопис на світовому рівні. 

Роботи визнаних класиків українського живопису - Миколи Глущенка, Віктора Зарецького, Йосипа Бокшая, Адальберта Ерделі, Олександра Гнилицького, Олександра Ройтбурда, Анатолія Криволапа, Сергія Животкова, Василя Цаголова - відомі та шановані далеко за межами України.

З Днем художника - листівки, привітання у віршах і прозі

Вітаю з Днем художника. Від щирого серця я щиро бажаю великих шедеврів у творчості, натхнення і наснаги, цікавих ідей і успішної передачі свого сприйняття світу в своїх роботах, міцного здоров'я, великого щастя і вірної любові.

Привітання з Днем художника / depositphotos.com

Вітаю з Днем художника. Бажаю черпати натхнення від прекрасних українських пейзажів, бажаю в кожному куточку країни знаходити те саме джерело енергії, захоплення і гармонії. Пиши "живі" картини, які потрясуть весь світ, передавай яскравими фарбами свою доброту і посмішку кожному цінителю мистецтва. Творчих успіхів і щасливих днів.

8 грудня - Міжнародний день художника / листівки УНІАН

Дорогий майстер пензля, сьогодні не просто чудовий недільний день, а ще й твоє свято. Чудові твори ти даруєш світу, в них і новаторські ідеї, і любов до рідної природи. Завдяки тобі зустрічі з прекрасним можливі для всіх. Дякую за це. З днем художника!

Міжнародний день художника - листівки / УНІАН

Я бажаю написати свою картину життя такою, якою уявити її душа бажає. Нехай яскравими фарбами гратиме вона, а небо буде ясним, блакитним і чистим. Бажаю завжди щастя відчувати і бачити посмішку на обличчях рідних. З днем художника!

Картинки Міжнародний день художника / УНІАН

Раніше ми розповідали, коли будуть вихідні в грудні 2023 та які будуть свята.

Вас також можуть зацікавити новини: