День мотивації та натхнення / depositphotos.com

2 січня у світі відзначають День мотивації та натхнення. Цей день нагадує нам про те, що світ - прекрасний, труднощі - тимчасові, а мрії - реальні. Як правильно мріяти, писати плани на рік, і як здійснити задумане допомагає карта бажань - читайте в матеріалі УНІАН.  

Раніше ми писали, коли буде Китайський Новий рік 2023 і як його відзначати.

День мотивації та натхнення - історія свята

День мотивації і натхнення (Motivation and Inspiration Day) відзначається щороку 2 січня, починаючи з 2002 року. Незважаючи на його надихаючу місію, історія свята має сумну основу.

Відео дня

День мотивації і натхнення з'явився у США. Після страшної вересневої трагедії 2001 року американець Маккрадден вирішив нагадати всім громадянам країни, що у світі є багато прекрасного, життя не закінчилося 11 вересня, а в житті кожного з нас є хтось, заради кого ми можемо робити великі справи. Ідею підтримали багато американців, і перший День мотивації і натхнення пройшов у США 18 грудня 2001 року. Згодом його почали відзначати у всьому світі, а 2 січня був оголошений Міжнародним Днем натхнення і мотивації.

Як скласти план на рік і зробити його робочим - 7 кроків

Сьогодні - той самий день, щоб скласти план на рік. Складати його краще поетапно.  

1. Намітьте цілі

Сядьте, подумайте і визначте, чого ви хочете. З цього всього виділіть головне в кожній сфері життя.

2. Запишіть цілі

Так - саме запишіть, точно так, як ви складаєте чек-лист перед походом в магазин. Ціль, записана на папері, набуває сили.   

3. Визначте терміни

Цей крок подобається не всім - ми любимо давати собі поблажки. Але вміти поставити собі дедлайн - це важливо. Це мотивує і трохи підганяє, а значить, ми стаємо ближче до успіху.

4. Запишіть дії

Напишіть список всього, що вам буде потрібно, щоб досягти мети. Як тільки сформулюєте, у вас вималюється картинка.

5. Розставте пріоритети 

З усього задуманого виділіть пріоритети: що потрібно зробити в першу чергу, що в другу і так далі.  

6. Почніть щось робити

Це найважче. Тепер потрібно відкласти ручку і папір і почати щось робити. Нехай спочатку це будуть маленькі кроки - велика ймовірність, що скоро ви розгойдаєтеся і відчуєте смак.

7. Щодня йдіть до мети

Кожен день щось робіть для своєї мети. Нехай знову-таки це буде дрібниця - сенс у тому, що кожен день ви наближаєтеся до своєї мрії.

До речі, про мрії - для них можна додатково скласти так звану карту бажань.

Що таке карта бажань і як вона працює

Карта бажань - це ваші заповітні мрії, зібрані в одному місці за законами феншуй. Якщо буквально - то це набір зображень і заміток на дошці або ватмані. Ідея карти бажань у тому, що ви оточуєте себе образами свого ідеального життя: наприклад, ким хочете стати, де хочете жити, куди поїхати, чого досягти і т. п.

Як зробити карту бажань - 9 секторів

Карта бажань ділиться на 9 тематичних секторів: центр - це ви, а навколо - сфери вашого життя. У центрі ставимо свою фотографію або фігуру, з якою ви себе уособлюєте. Далі сектори розміщуються так:

1. Слава - над вами

Сюди клеїмо все, що асоціюється з успіхом і перспективами. Якщо ви хочете стати знаменитою людиною або лідером, розміщуйте ці бажання в цьому секторі. 

2. Любов і стосунки - вгорі праворуч

Якщо самотні, то сюди клеїмо фото щасливих пар і фото чоловіка/жінки - партнера вашої мрії. Фото реальної людини, яка вам подобається, використовувати не можна. Якщо ви у стосунках - розміщуємо спільні щасливі фото.

3. Творчість і діти - праворуч від вас

Якщо у вас ще немає дітей, але ви їх хочете, то клеїмо дитячі фото. Якщо діти вже є, то сюди можна помістити картинки, пов'язані з творчістю. Наприклад, якщо хочете навчитися грати на гітарі або малювати.

4. Підтримка та подорожі - внизу праворуч 

У цей сектор клеїмо фото людей, якими ви надихаєтеся. Якщо ви хочете переїхати в інше місто або країну, або мрієте відвідати якийсь острів - фото цього місця.

5. Кар'єра - під вами

Тут може розміщуватися все, що пов'язано з кар'єрою і бізнесом. Всі висоти, яких ви хочете досягти в роботі, можна візуалізувати.

6. Освіта - зліва внизу

Це зона нових знань - все, що хочете вивчити, розміщуйте сюди. Можна розмістити назву університету, куди хочете вступити, країну, мову якої хочеться вивчити.

7. Будинок і сім'я - зліва від вас 

Тут ваш будинок, затишок і домашні тварини. Можна помістити картинки з великою дружною сім'єю. 

8. Гроші - зліва вгорі 

Попереджаємо відразу - зображення грошей клеїти не можна. Але можна поставити фото бажаних дорогих речей, а також картинки, що символізують підвищення зарплати, премію або виграш в лотерею, фото бажаної квартири або машини. 

Карту бажань потрібно повісити на видимому місці - кожен день ви будете дивитися на неї й згадувати про свої бажання. І незабаром переконаєтеся, що карта працює.

Мотивація на день - надихаючі картинки

День мотивації і натхнення / листівкиУНІАН
День мотивації і натхнення / листівкиУНІАН
День мотивації і натхнення / листівкиУНІАН
День мотивації і натхнення / листівкиУНІАН
День мотивації і натхнення / листівкиУНІАН

Вас також можуть зацікавити новини: