День працівників швидкої допомоги 2023 / листівки УНІАН

28 квітня в Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. УНІАН пропонує привітати і сказати слова величезної подяки тим, хто кожен день допомагає врятувати тисячі життів, працюючи вдень і вночі, часто на межі своїх можливостей і ризикуючи власним життям. 

Раніше ми розповідали, які будуть вихідні в травні 2023 і скільки будемо відпочивати на травневі свята.

Як з'явилася швидка допомога в Україні

Історія швидкої допомоги в Україні почалася в 1881 році - тоді в Києві, в міській управі на Хрещатику створили "Гурток київських лікарів з метою нічних чергувань". Понад 20 років там безкоштовно допомагали при нещасних випадках і травмах. У 1890 році швидку допомогу почали надавати у Львові, а в 1903 - в Одесі.

Відео дня

Перша станція швидкої медичної допомоги з'явилася в Києві 30 червня 1902-го - тут вже були обладнані приймальня, хірургія, перев'язувальна, аптека, стерилізаційна. Коли почалася Друга світова, станція швидкої якийсь час не працювала, але вже в 1943-му знову почала надавати допомогу, з'явився навіть "стаціонар на колесах" - автомобіль з лабораторією і сучасним обладнанням.

Сьогодні працівники швидкої допомагають тисячам пацієнтів на добу. Сильно зросло навантаження на медиків в період пандемії коронавірусу і зараз, під час війни - їм часто доводиться ризикувати собою, щоб врятувати життя інших людей в гарячих точках.

День працівників швидкої допомоги - привітання зі святом і красиві листівки

День швидкої допомоги - привітання / листівки УНІАН

Від щирого серця вітаю з Днем швидкої допомоги! Бажаю сил, терпіння, поваги, здоров'я, невичерпного потоку енергії та людського розуміння. Нехай ваша праця ніколи не залишається непоміченою, а слова подяки звучать якомога частіше!

***

Прийміть вітання з професійним святом! Ваша робота нелегка і дуже важлива. Бажаю, щоб вам вистачало здоров'я і сил, безмежного терпіння, гарного настрою і добра навколо!

***

Ви - земні ангели, що летять на крилах милосердя і обов'язку. Від щирого серця вітаю з професійним святом! Нехай сили не залишають вас, машина не підводить, а в особистому житті залишається місце для щастя, любові та душевного спокою!

***

День працівників швидкої допомоги 2023 / листівки УНІАН

Вітаю з Днем швидкої допомоги! Бажаю вчасно прибувати на кожен виклик і щоразу стабілізувати будь-яку ситуацію. Нехай кожна зміна буде успішною, а кожен пацієнт здоровий. Бажаю берегти себе і близьких і наповнювати світ надією і добротою. І нехай у важку хвилину до тебе поспішає швидка допомога підтримки дорогих людей!

***

Від щирого серця вітаю з Днем швидкої допомоги! Бажаю здоров'я, сил, терпіння і енергії для виконання вашої щоденної праці. Спасибі вам за вашу оперативність, увагу і допомогу. Все це незамінне і безцінне!

***

День швидкої допомоги - привітання / листівки УНІАН

Ви - тихі герої невидимого фронту. Бажаю вам сил, бадьорості духу, здоров'я, радості та більше вдячних пацієнтів. Зі святом всіх працівників швидкої допомоги!

***

Бажаю бадьорості духу, міцності тіла, терпіння, достатку, багато вдячних пацієнтів і простого людського щастя. З Днем швидкої медичної допомоги вас, герої бригади порятунку!

***

День працівників швидкої допомоги 2023 / листівки УНІАН

Вітаю з Днем швидкої допомоги! Нехай скрізь чекає шана і повага, нехай будь-який шлях вдається долати швидко і легко. Бажаю міцного здоров'я і сил, щоб можна було сміливо і гордо рятувати здоров'я інших людей. Бажаю вірити в себе, боротися до кінця, бажаю скрізь і завжди встигати вчасно. Удачі і благополуччя в роботі, добра і щастя в житті!

***

Бажаю, щоб зелене світло супроводжувало вас не тільки на дорозі, але і на життєвому шляху. Щастя, миру, сил і радості. Зі святом, дорогі!

***

Від душі вітаю працівників швидкої медичної допомоги з професійним святом! Дякуємо за вашу важливу та героїчну працю! Здоров'я, щастя і доброго світла у вашому житті.

***

День швидкої допомоги 2023 / листівки УНІАН

З Днем працівників швидкої допомоги! Бажаю доброї слави, щирої подяки, сталевих нервів, успіху, здоров'я, миру, любові і щастя в особистому житті всім працівникам швидкої допомоги. Ваша праця неоціненна!

***

Дорогі наші "крилаті помічники"! Вітаю з професійним святом! Спасибі вам за вашу оперативність, за співчуття до ближнього. Бажаємо вам творити добро, бути завжди на висоті у своїй справі. Низький вам уклін! 

Вас також можуть зацікавити новини: