Свято присвячений Третій Іпостасі Триєдиного Бога / ua.depositphotos.com

На наступний день після Трійці, у понеділок, православні християни відзначають День Святого Духа або Духів день. Свято присвячений Третій Іпостасі Триєдиного Бога, який цього року випадає на 8 червня.

Духів день - що це за свято

Читайте також8 червня 2020 - яке сьогодні свято, прикмети і іменинники, що сьогодні не можна робитиЦе торжество встановлено самим явищем Святого Духа, яке відбулося в Єрусалимі на 50-ий день після Воскресіння Христа.  День Святого Духа є одним з найдавніших християнських свят.

Після зішестя Святого Духа на апостолів, вони заговорили на різних мовах, а їх проповідь християнства поширилася по світу. Саме цю подію віряни відзначають як народження самої Церкви.

Відео дня

Духів день: чого категорично не можна робити 8 червня

Ілюстрація / REUTERS

Троїцькі дні – одні з головних церковних свят. У понеділок після Трійці заборонено працювати, в тому числі братися за важкі сільськогосподарські роботи. Найкраще провести цей день в молитвах, допомагати близьким і постаратися бути до них уважніше і добріше.

Крім того, 8 червня не можна шити, прати, прибирати і виконувати інші суєтні справи. Однак якщо обставини все ж змушують працювати у цей день, то гріхом це не буде. Набагато важливіше в цей день не робити зла і не звертатися до язичницьких обрядів.