Гра Таємний Санта / фото ua.depositphotos.com

У дитинстві багато дітей на Новий рік з нетерпінням чекають Діда Мороза з мішком подарунків. Зараз ми вже виросли і перестали вірити в казку. Але є спосіб відчути на день відчути себе Дідом Морозом і порадувати незнайомця. Для таких цілей створена гра "Таємний Санта".

Що таке "Таємний Санта"

"Таємний Санта" - це церемонія обміну подарунками в період новорічних свят. Гру можна проводити в сім'ї (тоді родичі дарують подарунки один одному), на роботі (обмін подарунками між колегами), по всій країні або навіть по світу.

В останніх двох випадках обмін подарунками відбувається анонімно через інтернет. Гра дозволяє порадувати незнайому людину недорогим приємним подарунком (зазвичай на суму не більше 50 доларів), і при цьому отримати подарунок самому.

Відео дня

"Таємний Санта": як грати

Всі учасники гри отримують повідомлення на електронну пошту (або записку, якщо грають офлайн) з інформацією про свого "підопічного": його хобі і смаки в подарунках, і поштову адресу. Ви повинні вибрати подарунок для людини виходячи з її смаків і відправити за вказаною адресою.

При цьому анкета кожного Санти також буде відправлена комусь. Таким чином, кожна людина анонімно дарує подарунок одній людині, і одночасно сама отримує подарунок від іншої. Анкети розподіляються між учасниками випадковим чином за допомогою комп'ютера.

Читайте такожДосить голову ламати: оригінальні і небезпечні ідеї, що подарувати на Новий рік 2022У більшості сервісів гра є анонімною. Хоча особисті дані людини використовуються при відправці подарунка. Грати можна по всьому світу (але є шанс, що вам доведеться відправляти подарунок в інший кінець світу), або тільки в межах своєї країни.

Гра базується на сумлінності учасника, адже можна просто нічого не дарувати людині. Тому немає гарантії, що ви отримаєте подарунок, якщо будете брати участь. 

Де можна грати в "Таємного Санту"

Існує безліч сайтів в інтернеті, присвячених цій грі. На таких сайтах людина створює свою анкету учасника. У дату початку гри анкети випадковим чином розподіляються між учасниками і починається обмін подарунками.

Найбільший флешмоб проводиться на порталі Reddit. У ньому беруть участь навіть знаменитості, так що є шанс отримати подарунок від зірки. Гру також проводять сайти secretsantaorganizer.com, elfster.com, sneakysanta.com, mysanta.ru, mysecretsanta.me, secret-santa.site і багато інших.

Таємний Санта що подарувати / pixabay.com

"Таємний Санта": що подарувати

Якщо учасник, якій випав вам в жеребкуванні, детально написав свої вподобання, то проблем з підбором подарунків не буде. Однак деякі люди в своїй анкеті зовсім не вказують особистих даних і просять подарувати їм "що-небудь".

В такому випадку можна зробити універсальний подарунок, який порадує майже кожну людину. Це може бути набір солодощів, подарунковий сертифікат, сувенір з вашого міста, набір ароматичних свічок або косметики.

Вам також може бути цікаво: