Іменини 13 квітня - чоловічі та жіночі імена / фото pixabay.com

Іменини – це духовний день народження, день пам'яті святого покровителя, ім'я котрого було дано людині під час хрещення.

Читайте такожВербна неділя 2021: коли святкуємо, звичаї та прикмети дняДехто святкує цю подію по декілька разів за рік. У день іменин потрібно шанувати того святого, чиє ім'я носить людина. Якщо у церковному календарі декілька таких пам'ятних дат, потрібно вибрати одну – ту, котра найближча до дня народження.

УНІАН розповість, хто є іменинником сьогоднішнього дня, 13 квітня. Так, за церковним православним календарем цього дня відзначаються 8 іменин: 7 чоловічих та одні жіночі.

Відео дня

Іменини 13 квітня 2021: чоловічі імена

Акакій – походить від давньогрецького імені Акакіос, що в перекладі означає "незлобивий, який не робить зла";

Веніамін – ім’я походить від давньоєврейського імені Біньямін, тобто "син правої руки";

Іван – від давньоєврейського імені Йоханан у перекладі має значення "Яхве (Бог) милостивий", від древньоіудейського Іоанн - "помилуваний Богом";

Інокентій – походить від латинського слова innocens, що перекладається як "нешкідливий, невинний, нешкідливий";

Як назвати дитину, народжену 13 квітня / фото ua.depositphotos.com

Йосип – від давньоєврейського імені Йосеф, яке в перекладі означає "Яхве (Бог) віддасть";

Яків – від давньоєврейського імені Яакоб, тобто "той, що тримається за п'яту";

Ян – польська, білоруська і давньоруська форми давньоєврейського імені Йоханан, що має значення "Яхве (Бог) милостивий".

Іменини 13 квітня 2021: жіночі імена

Народжених цього квітневого дня дівчаток, аби обряд найменування набув істинного сенсу, а ім’я стало для них оберегом, з яким передадуться найкращі якості їхньої заступниці, варто назвати іменем:

Анна – походить від давньоєврейського імені Ханна, що в перекладі має значення "милість", "благодать", "сила", "хоробрість".

Вас також може зацікавити: