У кого іменини сьогодні / фото ua.depositphotos.com

Іменини - це день шанування святих православною церквою, які відзначають тезки святих. За давньою християнською традицією батьки вибирали ім'я для дітей зі списку іменин за день народження малюка. Вважається, що тоді небесний покровитель буде охороняти дитину з небес по життю.

Чоловічі іменини 2 квітня

Василь: від давньогрецького імені Басілейос - "царський", "царствений".

Віктор: від латинського слова victor - "переможець".

Відео дня

Герман: походить від латинського germanus - "Братський", "близький", "єдинокровний", "рідний", "справжній", "справжній".

Іван, Ян: сучасні форми давньоєврейського імені Йоханан - "Яхве милостивий", від давньоіудейського імені Іоанн - "помилуваний Богом".

Максим: від римського родового імені Maximus- "найбільший".

Читайте такожКоли Вербна неділя 2021: дата свята та свідки походити його назваМирон: утворено від грецького слова мюрон - "Мірра", "Міро", "запашна смола", "що виділяє Міро".

Микита: форма давньогрецького імені Нікетас, від нікетес - "переможець".

Севастіан: походить від грецького sebastos - "священний", "високочтимий", від латинського Sebastianus - "севастійський", "той, хто родом з Севастії".

Сергій: від римського родового імені Sergius - "знатний", "високий".

Жіночі іменини 2 квітня

Олександра: жіноча форма імені Олександр, від давньогрецького імені Александрос, алекс - "захищати" і андрос - "чоловік", "людина".

Клавдія: жіноча форма імені Клавдій, від римського родового імені Claudius - "кульгати".

Марія: походить від давньоєврейського імені Мірьям - "бажана", "гірка", "безтурботна".

Мотрона: утворено від латинського matrona- "матрона", "поважна заміжня жінка".

Парасковія: від давньогрецького імені Параскеве - "очікування", "приготування", "переддень суботнього свята (п'ятниця)".

Світлана: слов'янське ім'я - "світла", від грецького імені Фотинія - "світло".

Уляна: радянська форма імені Юлія, на честь Ульянова Володимира Леніна.

Фотинія: жіноча форма імені Фотін, від давньогрецького імені Фотінос (від фос) - "світло", або (від фотейнос) - "світла".

Юлія, Юліан: жіночий варіант імені Юліан, що походить від родового імені Julius (від давньогрецького іулос) - "пухнаста", "кучерява".

Вам також може бути цікаво: