Іменини 21 липня - чоловічі та жіночі імена / фото pixabay

Здавна у православних християн було прийнято давати дітям імена відповідно до церковного календаря, в якому вказані дати вшанування всіх святих.

Читайте такожВихідні на День Незалежності України: скільки будемо відпочивати

Дитину називали ім’ям того святого, чий день був найближче до дати народження малюка. Вважається, що так хлопчик або дівчинка отримує свого ангела-хранителя, який усе життя їх оберігатиме й наставлятиме на шлях істинний.

Відео дня

Згідно із церковним календарем 21 липня відзначаються 4 чоловічих іменин. УНІАН розповість, хто є іменинником сьогоднішнього дня.

Іменини 21 липня 2020: чоловічі імена

Згідно із церковним православним календарем 21 липня відзначають іменини чоловіки, які під час хрещення отримали таке ім’я:

Олександр - від давньогрецького імені Александрос: алекс ("захищати") і андрос  ("чоловік", "людина");

Сава - від давньогрецького імені Саббас, що походить від арамейської саба ("старий", "старець", "мудрець"), коротка форма давньогрецького імені Саббатіос (тобто "субота");

Теодор - у перекладі з латинської означає "дар Божий", "посланник Бога";

Федір - сучасна форма грецького імені Теодорос (Теодорос, Феодорос), що перекладається як "дарований Богом", "Божий дар".

Іменини 21 липня 2020: чоловічі імена

Жіночих імен на сьогодні у православному календарі не зафіксовано. Тому, аби назвати народжену цього дня дівчинку, дотримуючись православних традицій, слід насамперед звернути увагу на найближчі до дня народження дитини дні.