Іменини 27 червня - чоловіки та жінки / фото unsplash.com

Кожного дня вшановується один або навіть декілька святих, і люди, які названі їхніми іменами, відзначають свій День ангела.

Однак бувають і випадки, коли немає варіантів жіночих (таке буває частіше) або чоловічих імен для конкретного дня. В цьому випадку не буде помилкою назвати новонародженого малюка ім'ям святого, котрого поминали у найближчі після народження дитини дні.

УНІАН розповість, хто є іменинником сьогоднішнього дня, 27 червня.

Відео дня

Іменини 27 червня 2020: чоловічі імена

Читайте такожДень Конституції України: дата свята й вихідні у 2020 році

Володимир - від давньоруського імені Володимиръ ("володіти" + "мир") та від древньоскандинавського імені Valdimirr (valdr - "володар, правитель" + mirr - "знаменитий, славний").

Георгій - від давньогрецького імені Георгіос (походить від георгос - "землероб", "той, що обробляє землю"). Єгор - слов’янський варіант давньогрецького імені Георгій ("землероб", "той, що обробляє землю").

Єлисей - від давньоєврейського імені Еліша ("Бог - порятунок"), один із варіантів вимови імені Одіссей (походить від грецького імені Одюссеус - "сердитий", "гнівний").

Мстислав - від давньоруського мстити ("мститися" + "слава", тобто "славний захисник").

Микола - від давньогрецького імені Ніколаос ("переможець народів").

Павло - від римського родового імені Paulus ("скромний", малий", "незначний", "молодший".

Олександр - від давньогрецького імені Александрос (алекс - "захищати" і андрос - "чоловік", "людина").

Серафим - від пізньолатинского імені Seraphinus (походить від давньоєврейського срафим - "вогненний").

Іменини 27 червня 2020: жіночі імена

Жіночих імен на сьогодні у православному календарі не зафіксовано. Тому, щоб назвати народжену цього дня дівчинку, дотримуючись православних традицій, слід звернути увагу на найближчі до дня народження дитини дні.