Іменини 4 серпня - чоловічі та жіночі імена / фото ua.depositphotos.com

Іменини – це духовний день народження, день пам'яті святого покровителя, ім'я котрого було дано людині під час хрещення.

Читайте такожРелігійні свята у серпні 2020: православний календар на місяць

Дехто святкує цю подію по декілька разів за рік. У день іменин потрібно шанувати того святого, чиє ім'я носить людина. Якщо у церковному календарі декілька таких пам'ятних дат, потрібно вибрати одну – ту, котра найближча до дня народження.

Відео дня

УНІАН розповість, хто є іменинником сьогоднішнього дня, 4 серпня. Так, за церковним православним календарем цього дня відзначаються 3 чоловічих та 2 жіночих іменин.

Іменини 4 серпня 2020: чоловічі імена

Олексій - від давньогрецького імені Алексіос (тобто "захисник");

Корнилій - римське родове ім'я, у перекладі з латині, найімовірніше, означає "лучник" (від латинського Cornu, "ріг, лук");

Михайло - від давньоєврейського імені Міхаель (що означає "рівний, подібний до Бога", "випрошений у Бога").

Іменини 4 серпня 2020: жіночі імена

Народжених цього серпневого дня дівчаток, аби обряд найменування набув істинного сенсу, а ім’я стало для них оберегом, з яким передадуться найкращі якості їхньої заступниці, варто назвати одним із таких імен:

Читайте такожКоли Великдень у 2021 році: дата свята в Україні

Магдалина - від імені євангельської Марії Магдалини - "Магдалина" (так називалося селище на березі Галілейського озера, де жила Марія Магдалина) від слова magadella, в перекладі з івриту - "та, що завиває волосся";

Марія - від давньоєврейського імені Мирьям ("бажана", "гірка", "безтурботна").