Яке сьогодні свято 23 червня / фото pixabay.com

23 червня православна церква вшановує пам'ять священномученика і проповідника Тимофія Прусського. У Тимофіїв день наші предки удобрювали город гноєм і підгортали картоплю. До цієї дати можна збирати ранні ягоди, зелену цибулю і часник. Також сьогодні можна копати молоду картоплю.

День Тимофія називали день привидів. Наші предки вірили, що в це народне свято неупокоєні і не відспівані в церкві душі можуть прибувати на землю і турбувати живих. Також примари можуть посилати різні знамення, але вірити їм не можна, вважали в давні часи. Наприклад, людям можуть чутися звуки або пропадати предмети.

За давніми прикметами, в народне свято 23 червня не можна цілий день сидіти вдома, інакше здоров'я буде слабким. Обов'язково варто хоча б ненадовго вийти на вулицю, подихати свіжим повітрям і побути під сонячними променями.

Відео дня

Народжені 23 червня дуже чутливі і чуйні. Доволі терплячі до чужих недоліків. Дуже цінують сім'ю і готові на все заради своїх дітей. У спілкуванні дуже відкриті і нічого не приховують. Їх часто вважають наївними.

Що не можна робити 23 червня

Не можна в цей день надягати одяг навиворіт, дивитися в зламане дзеркало і користуватися зламаними або тріснутими речами.

Свято 23 червня не варто повністю проводити поодинці, інакше до кінця року будете самотніми. У цей день обов'язково запросіть когось в гості або хоча б поговоріть по телефону.

Поганою прикметою вважається заглядати в чужі вікна сьогодні. Так можна перетягнути на себе чужі проблеми і тривоги. 

Після обіду 23 червня не варто виходити на вулицю без сонцезахисного крему і головного убору, інакше ризикуєте обгоріти на сонці.

Прикмети погоди 23 червня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Гроза і сині хмари сьогодні віщують частий град цього літа.
  • Якщо на вулиці не видно павуків, то скоро погода зміниться.
  • Погода спекотна, але повітря вологе - найближчими днями буде дощ.
  • Вранці пройшов дощ, але залишок дня сухий - до посушливого літа і дощової осені.
  • Якщо погода похмура, але бджоли не ховаються у вулик, то дощу не буде.
  • Домашні птахи себе обскубують - до швидкого дощу.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: