Яке сьогодні свято 3 серпня / фото ua.depositphotos.com

Православна церква 3 серпня вшановує преподобного Онуфрія Мовчазного, який був відомий обітницею мовчання і даром чудотворства. Також в цей день шанують мученика і пророка Єзекіля.

У день Онуфрія наші предки зазвичай вже закінчували прибирати сіно і готували комори до зберігання зерна. Для цього споруди прибирали, чистили, лагодили, замінювали в них гнилі і старі дошки. Часто перед тим, як висипати зерно, приміщення обкурювали димом від полину, щоб миші не заводилися.

У це народне свято наші предки багато мовчали. Якщо виконували будь-яку роботу по господарству, на городі або в домі, то намагалися не проговорити ні слова. Також мовчали під час лікування, ворожіння, стрижки. Робили так для того, щоб біси не проникли в рот під час роботи і не наслали хвороб, а також щоб задобрити святого Онуфрія.

Відео дня

У свято 3 серпня вважається особливо корисною джерельна вода. Для міцного здоров'я в цей день потрібно встати якомога раніше і набрати води з ключа або колодязя.

З цього дня українці починали збирати яблука і готуватися до Яблучного Спаса (19 серпня). До Спаса яблука не їли, а тільки переробляли на компоти і варення.

3 липня - знак Зодіаку

Народжена людина 3 серпня за знаком Зодіаку - Лев. Іменинники цього дня справжні щасливчики, їм у всьому щастить. З ними приємно і легко спілкуватися, вони не "вантажать" інших людей своїми проблемами. Але близьким важко зрозуміти що у них на душі. Ці люди завжди прагнуть докопатися до правди, не терплять обман і порушення обіцянок, а ще не люблять не пунктуальних людей.

3 серпня свято Україна / фото УНІАН, Микола тис

Що не можна робити 3 серпня

У народне свято 3 серпня не можна розмовляти під час роботи на городі або в полі, ремонту, прибирання, будівництва, інакше робота не буде виходити. Також не варто розмовляти під час замішування тіста.

В цілому в цей день не варто базікати не по справі, розпускати плітки, обманювати когось. Також не можна починати конфлікти і влаштовувати розбірки з близькими, інакше відносини зіпсуються надовго.

Не варто їсти сирі яблука в цей день, інакше будуть проблеми з травленням.

У цей день в домі має бути порядок - не розкидайте речі і не залишайте сміття де попало.

Дану 3 серпня обіцянку не можна порушити, інакше настане покарання від всесвіту. Тому не давайте обіцянок, яких не зможете виконати.

З цього дня в річках вже не купаються, оскільки вода стає занадто холодною і небезпечною, і зростає ризик захлинутися.

Прикмети погоди 3 серпня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Якщо погода 3 серпня сира і тепла, то в лісі вродить багато грибів.
  • Сороки голосно кричать і не затихають - до теплої зими.
  • Якщо на калині з'явилося багато ягід, то осінь буде холодною і сніжною.
  • Риба плескається біля поверхні води - до спекотної і сонячній погоді.
  • Чим більше жолудів на дубі, тим урожайнішим буде рік.
  • Туман низько над землею стелиться - до спеки.
  • Чим вищі мурашники, тим холодніше буде зима.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: