Найсмачніші млинці з м’ясом - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Млинці – одна із найпопулярніших страв. Існує багато варіантів начинок для їх наповнення. Серед величезної кількості варіацій на цю тему, звичайно ж, на першому місці стоять млинці з м’ясом.

Читайте такожСмачні та пухкі галушки: як приготувати колоритну страву

Рулетики або конвертики з тонких млинців з м’ясним фаршем – це ситна і смачна страва. Млинці з такою начинкою настільки ніжні, соковиті та апетитні, що просто пальчики оближеш.

Відео дня

Подавати страву можна на обід, вечерю, перекус або пікнік. Такі млинці смакуватимуть зі свіжими овочами, зеленню, салатами, сметаною або відповідними соусами.

Млинці з м’ясним фаршем

  • Фарш свинина або яловичина – 700 г
  • Борошно – 200 г
  • Молоко – 500 мл
  • Яйця – 3 шт.
  • Цибуля – 200 г
  • Рослинна олія – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сметана – 2 ст.л.

Нарізати м’ясо невеликими шматочками. Перекрутити через м’ясорубку. Посолити і поперчити за смаком. Якщо м’ясо нежирне, перекрутити з ним невеликий шматочок сала.

Цибулю нарізати дрібними кубиками. Налити в сковороду рослинну рафіновану олію. Розігріти. Обсмажувати її при постійному помішуванні до прозорості. Додати до цибулі фарш. Гарненько перемішати. Смажити до готовності на помірному вогні (приблизно 20 хвилин). За 5 хвилин до готовності додати у фарш 2 ст. л. сметани, перемішати (начинка буде ще ніжніша, м’якша й ароматніша), посолити за смаком. Вимкнути вогонь.

Готуємо тісто на млинці. У глибоку миску вбити яйця. Додати дрібку солі й розмішати вінчиком до однорідності.

Як приготувати млинці з м’ясом / фото ua.depositphotos.com

Налити молоко (кімнатної температури) і гарненько розмішати масу вінчиком. Просіяти борошно, щоб наситити його киснем. За густотою тісто має нагадувати домашні вершки. В кінці влити у тісто 2 ст. л. рослинної олії без запаху та перемішати. Дати йому 10 хвилин постояти і відпочити.

Перед випіканням першого млинця дно сковорідки злегка змастити рослинною олією і розігріти (далі додавати не варто). Коли млинець знизу схопиться, перевернути його на інший бік і 2-3 секунди (не більше) обсмажувати. Якщо млинець вийшов занадто товстим, влити ще трохи молока, а якщо занадто тонкий і рветься, всипати 1-2 ст. л. борошна.

На краєчок млинця покласти 2 ст. л. фаршу. Загорнути краї з двох боків, щоб начинка не випадала. Скрутити рулетик. Перед вживанням млинці обсмажте з двох боків на невеликій кількості вершкового масла (краще топленого) під кришкою до рум’яності.

Подавати млинці варто гарячими зі свіжими овочами, зеленню, салатами, сметаною або відповідними соусами.

Яєчні млинці з курятиною і грибами

Для млинців

  • Молоко – 250 мл
  • Яйця (великі) – 4 шт.
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Для начинки

  • Куряче філе – 250 г
  • Печериці – 200 г
  • Твердий сир – 120 г
  • Кріп – 5 г
  • Петрушка – 5 г
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Всі продукти мають бути кімнатної температури. Яйця збити з сіллю і цукром. Всипати просіяне борошно і розмішати до однорідності. Якщо борошно повністю не розчинилося й виникли грудки, слід протерти всю суміш через сито.

У яєчно-борошняну суміш влити молоко і ще раз добре перемішати суміш.

Сковороду розігріти на середньому вогні й змастити рослинною олією. Перевертати млинці не потрібно. Як тільки зарум’яняться знизу і схопляться зверху, вони готові. Перекласти готові млинці на тарілку й охолодити.

Куряче філе вимити, обсушити й нарізати дрібними кубиками. Гриби ретельно промити, обсушити. Кожен гриб розрізати навпіл, і половинки нарізати тонкими скибочками.

Млинці з м’ясною начинкою - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Сир натерти на крупній тертці. Половина сиру знадобиться для начинки, а половина для посипання сформованих млинчиків.

Зелень вимити й дрібно порубати. У сковороді розігріти частину рослинної олії й обсмажити гриби до золотистого кольору. Перекласти гриби на тарілку.

У сковороду влити рослинну олію, викласти куряче філе й обсмажити до легкої рум’яної скоринки. За бажанням додати цибулю. Повернути в сковороду гриби, всипати половину тертого сиру та зелень.

Начинку посолити, поперчити і добре перемішати. У млинець викласти начинку, скрутити всі рулетиками, підвертаючи бічні краї, щоб начинка не випадала.

Форму для запікання змастити рослинною олією. Викласти в неї підготовлені млинці. Зверху посипати тертим сиром. Поставити форму в розігріту до 180˚С духовку на 20 хвилин.

Млинці з шинкою і сиром

Для млинців

  • Молоко – 1,5 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Яйця – 1 шт.
  • Вершкове масло – 40 г
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком

Для начинки

  • Шинка – 150 г
  • Сир будь-який – 150 г
  • Базилік – за смаком

Для подачі

  • Рукола –  80 г
  • Помідори – 2 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Бальзамічний оцет – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець гострий мелений – за смаком

Борошно просіяти в миску, додати сіль, цукор і перемішати. Додати яйце. Невеликими порціями ввести молоко, постійно перемішуючи, замішати тісто. Залишити його на 15-30 хвилин для відпочинку.

Читайте такожСмачний цибулевий пиріг: рецепти ароматної та оригінальної випічки

Для начинки шинку порізати кубиком або тоненькими скибочками, сир натерти на тертці.

Помідори для салату нарізати скибочками. Змішати помідори з руколою й заправити заправкою з олії, оцту, солі та перцю.

У тісто додати розтоплене вершкове масло, перемішати. Смажимо млинці з двох боків до готовності, на добре розігрітій сковорідці. На готовий млинець викладаємо шинку, за бажанням подрібнений листочок базиліка. Зверху викладаємо натертий сир.

Скрутити млинці конвертиком. Перед подачею за бажанням млинці обсмажити до хрусткої скоринки. Подавати можна гарячими з овочевим салатом.