Молитви на Різдво Богородиці / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Різдво Пресвятої Богородиці - велике християнське свято, яке відзначається 8 вересня за сучасним календарем і 21 вересня за старим календарем. Діва Марія вважається захисницею всіх віруючих, тому в це свято до неї можна звернутися з сокровенним проханням.

Молитви на Різдво Пресвятої Богородиці можна читати як в церкві, так і вдома наодинці з собою - варто лише вірити в сказане всім серцем. Діві Марії моляться про прощення гріхів, благополуччя, злагоду в родині. Дуже часто до неї звертаються про зачаття і захист дітей, оскільки вона вважається покровителькою материнства.

Які молитви читати на Різдво Пресвятої Богородиці - читайте в нашій статті.

Відео дня

Молитва про зачаття на Різдво Пресвятої Богородиці

О, Всемилосердна, Благая Захисниця наша, благословенна Богородице, що щастя Материнства пізнала, в якому хвилювання, надії, тривоги і скорботи всіх матерів земних прийняла, не залиш пропащими молитви від рабів Божих (імена) і випроси у Сина Твого і Господа нащадка і продовження роду нашого, пологів легких і щасливої долі для немовляти.

Осяй, Пречиста Мати, рабів своїх, союзом подружнім з'єднаних і благаючих про твою допомогу, нехай буде на них милість Твоя, нехай будуть плідні і нехай побачать вони сини синів своїх до третього і четвертого роду і до бажаної старості доживуть, і увійдуть в Царство Небесне Сина Твого і Господа нашого Ісуса Христа, якому всяка слава, честь і поклоніння личить з Отцем і Святим Духом на віки. Амінь.

Молитва на Різдво пресвятої Богородиці про захист дітей

О, Пресвята Владичице Діво Богородице, спаси і збережи під покровом твоїм моїх чад (імена), а також всіх отроків і немовлят, хрещених і безіменних і в утробі матері носимих. Украй їх ризою твого материнства, наділи їх повагою до Бога і слухняності до батьків, умоли Господа мого і Сина Твого, нехай дарує їм спасіння в Царстві Небесному. Вручаю їх материнській опіці твоїй, захисниці всіх матерів і дітей їхніх. Вручаю дитя моє цілком Господу моєму Ісусу Христу і твоєму, Пречиста, небесному заступництву. Амінь.

Молитва Богородиці про допомогу і заступництво

Цариця моя преблагая, надіє моя, Богородице, притулок сиріт і мандрівників захисниця, скорботних радість, скривджених покровителька! Ти бачиш мою біду, бачиш мою скорботу. Допоможи мені, немічному, направ мене, забукалого. Ти знаєш мою ношу, полегши її, як сама бажаєш. Тому що не маю іншої допомоги, крім тебе, ні іншої захисниці, ні доброї утішительки, тільки тебе - Богоматір Пресвятую і Пречистую. Тому збережи мене і настанови на правильний шлях. Амінь.

Молитва Богородиці про заміжжя

О, Пресвята Діва Марія, прийми молитву цю від мене, недостойної слуги Твоєї, і піднеси її до Престолу Бога Сина Твого, та милостивий Він буде до благань наших. Вдаюся до Тебе як до заступниці нашої: почуй нас, що моляться тобі, покрий нас покровом твоїм, і випроси у Бога Сина Твого нам всіх благ: подружжю любові та згоди, дітям слухняності, скривдженим терпіння, скорботним благодушності, всім же нам розуму і благочестя, милосердя і лагідності, чистоти і правди.

Збережи мене від гордості і самолюбства, дай же мені працьовитості і благослови труди мої. Як Закон Господа Бога нашого наказує людям в чесному шлюбі жити, то приведи мене, Матір Божа, до чесного і достойного чоловіка. Не для догоди бажанням моєму, але для виконання призначення Отця нашого Святого, бо Він Сам сказав: недобре людині бути одній, і створив чоловікові дружину в помічницю, благословив їх рости разом, плодитися і населяти землю. Пресвята Богородице, почуй смиренну молитву з глибини серця дівочого мого: дай мені чоловіка працьовитого, справедливого і благочестивого, щоб ми в любові з ним і в злагоді прославляли тебе і милосердного Бога: Отця і Сина і Святого Духа, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Вас також можуть зацікавити новини: