Сильна молитва на Вознесіння Господнє / ua.depositphotos.com

Вознесіння Господнє - одне з дванадцяти головних свят у православних вірян. Цього дня добре піти до храму і помолитися, але якщо немає такої можливості, то молитви можна прочитати і вдома. Які молитви читають на Вознесіння Господнє, як правильно молитися і про що можна попросити, а про що не можна - розповідаємо в матеріалі.

Суть свята та молитви на Вознесіння

Як описано в Євангелії, через сорок днів після свого воскресіння Ісус Христос зібрав апостолів у Єрусалимі та повів їх на Оливну гору. Там він обіцяв апостолам хрещення Святим Духом за кілька днів, сказав, що ті, хто вірить у Нього, будуть врятовані і зможуть виганяти бісів, зцілювати хворих і проповідувати Євангеліє. Потім благословив послідовників і вознісся на небо.

Через деякий час перед апостолами з'явилися два ангели і повідомили, що Ісус знову прийде у світ людей. Після цього апостоли повернулися до Єрусалима, щоб проповідувати про побачене і віру в Христа. Сенс Вознесіння в тому, що завдяки жертві Сина Божого та його воскресінню людська душа вправі очікувати вічного божественного життя.

Відео дня

З давніх часів християни вірили, що в день Вознесіння Господнього можна благати Ісуса Христа про найпотаємніші мрії - вони можуть здійснитися, якщо молитва буде щирою, а самі бажання - з чистими і добрими помислами. Єдиний виняток - не варто просити про матеріальні блага. У молитвах віряни визнають Божественну природу Ісуса і викладають свою віру в Його сходження на небеса після воскресіння з мертвих.

Помолитися на свято Вознесіння можна перед іконою Ісуса, запаливши свічку, або ж просто виголосити молитву, але, як уже говорили, вона має виходити від серця.

Молитва на Вознесіння Христове, яку читають у день свята

Господи Ісусе Христе, Боже наш, що зійшов із Небесних висот спасіння нашого заради нас духовною радістю у святі й пресвітлі дні Воскресіння Твого, і поки що після звершення земного служіння Твого від нас на небо зі славою праворуч Бога й Отця! У цей ясний і весь світлий день Божественного на небеса сходження Твого земля святкує й радіє, радіє й небо Вознесінням днесь Творця тварюки, люди вихваляють невпинно, бачачи піднесене й занепале єство своє на Твоє, Спасе, здіймемо і на небеса кажучи: Хто то такий, що прийшов у славі, сильний у бою, Сей воістину Цар Слави?! Сподоби і нам немічним, земна ще мудрствующая і плотоугодництво творити невпинні, схід Твій на небо страшний помишляю ще й проголошуючи, плотська і життєва відкласти піклування і з Апостолами Твоїми на небо нині зразки всім серцем своїм і всіма помилковими своїми, згадуючи, бо там на небі гору перебування наше є, тут же на землі ми мандрівники і приходьки, що відійшли з дому батька в країну далеко гріха. Тому старанно просимо Тебе, преславним Вознесінням Твоїм, Господи, оживи нашу совість, її ж треба ніщо є у світі, виведи нас із полону цього гріховної плоті та світу і сотвори нас нагірно мудрствувати, а не земно, бо й не до того собі догоджати будемо та жити, а Тобі, Господи, Богові нашому, служити будемо та працюватимемо, доки, зрекшись плоті й пройшовши беззахисно повітряні митарства, досягнемо небесних панів Твоїх, а там, що по правицю величі Твоєї, з Архангелами й Ангелами та всіма святими прославляти будемо Вселенське ім'я Твоє з Безначальним твоїм Отцем, і Пресвятим, і Єдиносущністю, і Животворящим твоїм Духом, нині й повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Коротка молитва на Вознесіння

Боже, Твій Син сьогодні на очах апостолів вознісся на небо. Зроби, щоб ми, згідно з обітницею, удостоїлися Його присутності з нами на землі та життя вічного з Ним у небі. Який з тобою живе і царює в єдності Святого Духа, Боже, на віки віків. Амінь.

Молитва на Вознесіння Христове

Всемогутній Боже, Син Твій Єдинородний, наш Господь Ісус Христос, вознісся на небеса. Дай, щоб ми також возносилися в серці й розумі та постійно перебували там із Ним, Господом, Який живе і царює з Тобою і Святим Духом, один Бог, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

У період між Великоднем і Вознесінням потрібно постаратися допомогти тому, хто потребує, поставитися з особливою увагою до прохань. За народною легендою, в цей час Ісус блукає нашим світом, прийнявши вигляд жебрака, тому обов'язково потрібно подати милостиню.

Раніше ми розповідали, коли Вознесіння Господнє 2024 за новим календарем, а також про традиції на Вознесіння.

Вас також можуть зацікавити новини: