Якого числа Вознесіння Господнє і що не можна робити / колаж УНІАН фото ua.depositphotos.com

Свято Вознесіння Господнє - це важлива дата в православному календарі, за допомогою якої увічнили момент, коли Ісус піднявся на небо і постав перед своїми учнями. Дізнайтеся, коли Вознесіння Господнє відзначається цього року.

У який день зустрічати церковне свято Вознесіння Господнє

Святкування цієї урочистості залежить від дати Великодня, саме свято відзначають через 40 днів після нього. Вознесіння Господнє 2024 Україна відзначатиме на державному рівні 13 червня, адже Великдень настане 5 травня.Віряни західного обряду, які відзначали Великдень 31 березня, зустрінуть Вознесіння Господнє раніше - 9 травня. Минулого року знаковим був день 25 травня - свято Вознесіння Господнє зустріли в цю дату, бо Великдень випав на 16 квітня.

Легенда про свято Вознесіння Господнє

Вважається, що після Воскресіння свого Ісус Христос ще 40 днів перебував на Землі, де розповідав апостолам, що таке Царство Боже, а також передавав заповітні вчення. Після того як проповіді та настанови було завершено, Син Божий зібрав своїх учнів на горі Елеон у Єрусалимі, благословив їх і вознісся на небо.

Відео дня

День, коли це сталося, перетворився на Вознесіння Господнє - свято, яке глибоко шанують віряни в усьому світі. У цю дату ті, хто має можливість відвідати Єрусалим, можуть піднятися на гору і побачити святиню - відбиток ступні Христа.

Торжество Вознесіння Господнє - що не можна робити - заборони

Після того як ви запам'ятали, коли Вознесіння Господнє 2024 року, важливо дізнатися про суворі заборони, щоб ненароком не нагрішити цього дня. Отже, що не можна робити на Вознесіння Господнє:

  • виходити заміж і вінчатися;
  • думати про погане і бажати зла іншим людям;
  • лихословити, скандалити, ображатися;
  • фізично важко працювати;
  • ображати людей або тварин;
  • обманювати і брехати.

Також православна церква вважає, що на Вознесіння Господнє особливо не можна смітити та плювати на Землю, адже вона стає священною, як останнє, до чого доторкнувся Ісус перед тим, як вирушити на небо.

Вас також можуть зацікавити новини: