Подарунки на День матері / фото: ua.depositphotos.com

Уже зовсім скоро свій день відзначатиме одна-єдина, найрідніша і найближча людина, котра дала життя своїй дитині – мама. День матері традиційно святкується у другу неділю травня. У 2020 році він припав на 10 травня.

Читайте такожВихідні у травні: коли на українців знову чекає три дні відпочинку підряд

Це міжнародне свято запроваджене на честь усіх матерів: як тих, хто народив дітей, так і тих, хто лише збирається стати мамою. Воно є прекрасним приводом привітати дорогих матусь, сказати їм теплі слова й нагадати, як усі ми цінуємо їхню любов і турботу.

Відео дня

УНІАН підібрав декілька варіантів подарунків для матерів у їхнє свято. Адже навіть невеликий подарунок, піднесений цього дня, порадує жіноче серце й обов’язково підніме настрій дорогій людині.

Квіти (і не тільки) для матусі

Квіти – це вже привід для радості. Якщо матуся має улюблені квіти, то, звісно, купити, слід саме їх. Поціновувачкам кімнатних рослин можна подарувати якийсь новий екземпляр у вазоні.

Більш креативним варіантом такого подарунка може стати букет з шоколадних чи льодяникових цукерок. Або можна вручити у свято красиво оформлений кошик з фруктами.

Подарунок зроблений своїми руками

Чи не найкращим подарунком для улюбленої матусі буде щось зроблене власноруч. І ця чудова ідея підійде не лише для дітей, а й для дорослих.

Що подарувати на День матері / фото: ua.depositphotos.com

Так, можна зшити прихватки для кухні, прикрасити черепашками або кавовими зернами рамочку для фотографій, яскраво оформити фотоальбом, зробити красиву ароматизовану свічку або зварити запашне мило. Юні художники і художниці можуть намалювати для мами красиву картину, а більш досвідчені – вишити нитками, стрічками або бісером.

"Смачним" сюрпризом для матері стане торт або будь-яка інша випічка, приготовлена ​​своїми руками. Тим, хто не вміє пекти, можна пошукати рецепти желейних тортів без випікання.

Елегантні подарунки

Приємним подарунком для матері буде шийна шовкова хустка, шарф або палантин (згодиться для прохолодних днів). Такий елемент гардеробу стане прекрасним доповненням елегантного образу матусі.

Косметика та парфумерія у дарунок

Кожна жінка любить доглядати за собою. Тому не зайвим буде крем для обличчя або рук, засіб для догляду за волоссям або набір для ванни або душу. Підкреслити красу та особливість мами може ідеальний аромат, який огортатиме її розкішним шлейфом.

Декор для дому

Хорошим подарунком стане якась корисна річ, якої не вистачає мамі для комфорту в будинку: світильник, статуетки, картина, текстиль або невелике дзеркало.

Оригінальні подарунки на День матері / фото: acc.cv.ua

Прикраси та аксесуари

Хто не любить красивих прикрас? Підібрані відповідно до смаку мами сережки, каблучки чи підвіски – будуть неймовірним подарунком.

Гаджети

Гарним придбанням для матері будуть, наприклад, телефон, планшет або ноутбук. Бюджетним такий варіант складно назвати, але ж приємно буде порадувати рідну людину.

Корисні подарунки

Можливо, матуся вже давно прагне придбати якусь річ для кухні або, наприклад, новий фен з безліччю функцій, але зайнятість не дозволяє їй цього зробити. То чому б не зробити їй приємне й подарувати таку банальну, але необхідну річ.

Подарунок для душі й тіла

Читайте такожДень Святої Трійці 2020: коли відзначають Зелені свята

Сертифікат на сеанс масажу або косметичну процедуру, запрошення на цікаву виставку або захоплюючий майстер-клас, поїздка на одноденну екскурсію або квиток у кіно або в театр будуть гарним подарунком, який дозволить мамі відволіктися від повсякденних турбот.

Яскрава фотосесія

Серія чарівних світлин у заквітчаних парках або в тематичних кімнатах, які є в кожній фотостудії, збереже пам’ять про подію. Це може бути як індивідуальна зйомка, так і всією родиною. Безліч щирих яскравих емоцій і красиві знімки забезпечені!

Раніше УНІАН розповідав про традиції одного з головних родинних свят, присвяченого найріднішій жінці в житті кожної людини – День матері.