В Україні в травні відзначається День матері / УНІАН

Щороку навесні в Україні відзначається день матері – одне з головних родинних свят, присвячене найріднішій жінці в житті кожної людини.

Читайте також29 квітня 2020 - яке сьогодні свято, прикмети і іменинники, що сьогодні не можна робити

Подібні дні відзначаються у всьому світі вже понад 100 років. Так, у США День матері отримав офіційний статус ще в 1914 році.

В незалежній Україні День матері було встановлено указом президента України в 1999 році.

Цей день – чудовий привід приділити увагу матерям, висловити їм теплі почуття і підкреслити їх величезну роль в будь-якій сім'ї.

Коли день матері

В Україні День матері відзначається у другу неділю травня. Цього року воно припадає на 10 травня.

Міжнародний день матері сьогодні відзначається більш ніж у 40 країнах світу, хоча дата свята в різних країнах відрізняється. У більшості випадків, День матері відзначають навесні, в період з березня по травень.

Примітно, що День матері у Росії відзначають в іншу пору року, в останню неділю листопада. Цього року воно припадає на 29 листопада.

День матері – традиції

У цей день заведено поздоровляти матерів і приділяти їм особливу увагу. У США і країнах західної Європи існує практика прикраси одягу квіткою червоної гвоздики, якщо мама жива, і білої, якщо її вже немає. Багато також намагаються в цей день відвідати своїх батьків, навіть якщо вони живуть далеко.

День матері – картинки

Якщо можливості привітати маму особисто немає, на допомогу прийде інтернет. Теплі слова та електронна листівка в месенджері ніколи не будуть зайвими.

День матері дата / otkritkiok.ru
День матері 2020 / vse-otkritky.ru
Коли день матері / art-shop.com.ua