Коли Пурим 2023 у іудеїв / фото ua.depositphotos.com

Пурим - це веселе іудейське свято, в яке прийнято веселитися, красиво одягатися і їсти солодкі трикутні пиріжки. Відзначають Пурим в 14-ий день єврейського місяця адара. В іудейському календарі дати залежать від місячного календаря і не збігаються з мирськими.

У 2023 році Пурим відзначають 7 березня. При цьому дати в єврейському календарі змінюються ввечері після заходу Сонця, тому Пурим починають відзначати з вечора 6 березня. УНІАН розповість, що це за свято і які у нього є звичаї.

Історія свята Пурим 2023

Пурим присвячений чудесному порятунку євреїв від страти в Перському царстві 2400 років тому. Ця історія описана в старозавітній книзі Естер.

Відео дня

За переказами, перський цар Ахашверош дозволив своєму раднику Аману здійснити страту євреїв. Аман образився на євреїв за те, що один з євреїв на ім'я Мордахей відмовився встати перед ним на коліна. Аман кинув жереб про те, коли стратити євреїв, і він випав на 14-ий день адара. При цьому цар Ахашверош не знав, що його кохана дружина Естер була єврейкою.

Дізнавшись про план Амана, цариця Естер і Мордахей зібрали всіх євреїв, і закликали їх старанно молитися і вчити дітей Торі. А сама Естер на святі в її честь попросила чоловіка скасувати наказ про страту її народу. Ахашверош розгнівався на радника за те, що він задумав стратити всіх євреїв, а значить і його дружину. Так Божа кара 14 адара спіткала не євреїв, а Амана і його синів.

Як відзначається Пурим і що не можна робити

На Пурим іудеї урочисто читають книгу Естер. Головним частуванням в це свято є трикутні пиріжки з маком, які називають "вуха Амана". Також на Пурим прийнято красиво і незвичайно одягатися, влаштовувати костюмовані вистави і маскаради.

Пурим - це єдине в році "п'яне" свято в єврейському календарі. Вживання міцних спиртних напоїв в цей день не тільки не забороняється, але і є популярною традицією. Юдеї кажуть, що в цей день варто пити до тих пір, поки святкує не зможе відрізнити фразу "проклятий Аман" від "благословенний Мордехай".

Привітання і картинки з Пуримом

Настає свято Пурим, з чим я тебе і вітаю! Нехай цей барвистий карнавал веселощів ніколи не закінчується і завжди дарує тобі феєричну радість! Нехай твоє життя буде красива! Щасливого свята!

***

Настає свято Пурим, з чим я тебе і вітаю! Нехай цей барвистий карнавал веселощів ніколи не закінчується і завжди дарує тобі феєричну радість! Нехай твоє життя буде також красива! Щасливого свята!

***

Миру в домі, щастя в кожному куточку, посмішок на кожному обличчі, поруч рідної і близької людини. Нехай здоров'я не підводить, а у важкі моменти завжди поруч буде надійний і вірний супутник.

***

Вітаю з Пурімом! Нехай Бог завжди благословляє і направляє на правильний шлях! Бажаю жити щасливим і яскравим життям, вірити в краще і отримувати насолоду від кожного прожитого дня.

***

У день славного Пуриму щиро вітаю і хочу побажати завжди знаходити порятунок для своєї душі, постійно вірити в диво і удачу, чинити так, як велить тобі твоє добре серце. Нехай смачне вино і гоменташі подарують солодкий смак до життя і віру в доброту людей

***.

Веселого, щасливого Пуріму! Бажаю життя, повного радості, успіху і здоров'я, бажаю любові, достатку і всіх благ. Нехай це добре свято подарує світло надії і посмішки. Нехай поруч будуть надійні друзі і люблячі близькі. Нехай життя йде рівною, гладкою і щасливою дорогою.

Привітання з Пуримом 2023 / фото ua.depositphotos.com
Привітання з Пуримом 2023 / фото ua.depositphotos.com
Привітання з Пуримом 2023 / фото ua.depositphotos.com
Привітання з Пуримом 2023 / фото klike.net

Вас також можуть зацікавити новини: