Про що молитися на Стрітення Господнє / depositphotos.com

15 лютого православні відзначають велике свято - Стрітення Господнє. Цього дня радять сходити до церкви, помолитися, поставити свічки за здоров'я рідних і близьких та пом'янути тих, кого більше немає з нами. Молитву можна прочитати і вдома. УНІАН підкаже, яка молитва на Стрітення Господнє допоможе привернути щастя, здоров'я і удачу.

Раніше ми розповідали, як на Стрітення Господнє захистити дім від порчі та зла.

Стрітення Господнє - як і про що молитися

У церкві на Стрітення слід читати молитви перед іконою Стрітення Господнє. Якщо ви не плануєте йти або не виходить відвідати храм, то можна помолитися вдома. Для цього напередодні в церкві можна придбати свічку, яку називають Громниця - вважається, що молитви, промовлені перед нею, мають особливу силу, а також вона оберігає від лихого ока і зла. Але якщо такої свічки немає, нічого страшного - можна запалити і просту церковну свічку.

Відео дня

Як правильно молитися:

  • покайтеся і попросіть прощення за всі гріхи;
  • подякуйте Богові за те, що у вас є;
  • молитву читайте від чистого серця і з добрими думками;
  • просіть не тільки для себе, але і для близьких.

Молитва на Стрітення Господнє Ісусу  

"Господи наш Всемилостивий. Як Тебе Діва Марія принесла до храму на уклін, так і ми просимо за дітей наших, дітей Твоїх. Захисти їх від печалей і скорбот, захисти від нечистого і осади в дyшах радість буття. Стань їх надією і опорою в житті і ми, раби грішні, будемо молити за них Тебе і Ангелів, які проповідують Слово Твоє. Амінь"

Молитва на Стрітення Господнє про щастя

"О, Всевишній Господи! Я прошу тебе подарувати мені щастя земне і благо духовне. Молю, почуй мене в цей світлий день, не відрікайся від мене, дай мені сил. Прости мене грішного і відпусти всі гріхи мої, бо каюся я і бажаю стати на шлях істинний, щоб бути ближче до тебе, мій Господь. Молю Тебе, подаруй мені щастя, благополуччя і радість в житті. Во ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь".

Молитва на Стрітення Господнє про здоров'я 

"О, премилосердний Боже, Отче, Сине і Святий Душе, що Тобі в Нероздільній Тройці поклоняємось і Тебе славимо! Зглянься милостиво на раба Твого (ім’я) недужого, відпусти йому всі провини його, подай йому зцілення від хвороби, поверни йому здоров’я і сили тілесні, подай йому довге й щасливе життя, земні й духовні Твої блага, щоб він разом з нами приносив подячні молитви Тобі, всещедрому Богу і Творцеві нашому. Амінь".

Молитва на Стрітення Господнє до Богородиці про щастя

"Цариця Небесна, прийми молитви раба Божого (ваше ім'я). Перед тобою, Богоматір, схиляюся і тільки тобі можу свої таємниці відкрити. Тільки тобі, Свята Діва, відомо все, чим живу, чим дихаю і що попросити хочу. Моє серце просить свободи, наповнення, йому важко без щастя і підтримки твоєї. Благаю тебе, висвітли мій шлях до щастя швидкого, яке своїм світлом осяє все моє життя. Не покидай мене, Божа Матір. Я довіку буду славити Ім'я твоє. Амінь".

Молитва на Стрітення Господнє до Миколая Чудотворця про удачу

"О святий угоднику Божий Миколай, ти швидкий наш заступник і у всіх скорботах і неприємностях помічник! Допоможи грішному рабу Божому (ваше ім'я) скрасити сумне і тяжке життя, попроси Господа подарувати мені прощення всіх гріхів від самого народження і юності моєї. Нехай душа моя позбудеться від вічної муки, а життя наповниться щастям і світлом. Допоможи мені встояти перед усіма проблемами, знайти удачу і впевненість у завтрашньому дні. Я не перестану славити Ім'я твоє, Отця, Сина і Святого Духа. Нині і на віки віків. Амінь".

Вас також можуть зацікавити новини: