Церковне свято 3 липня 2022 / ru.depositphotos.com

Святий відрізнявся тихою і лагідною вдачею, смиренно повчав свою паству, але відчайдушно чинив опір єретикам і всім тим, хто заперечував силу і чистоту православної віри. Особливо насторожено він ставився до представників орігенізму. Це були єретики, в своїх проповідях спотворювали основні догмати християнства.

Мефодій після себе залишив багату спадщину: письмові праці, які захищали християнство перед язичництвом, виклади на тему: "Догмати проти єресі Орігена", тлумачення Святого Письма і моральні повчання.

Священномученик Мефодій Патарський був схоплений язичниками і навіть на смертному одрі сповідував перед ними віру в Христа Спасителя. У 312 році його засудили до смерті через відсікання голови.

Відео дня

На честь пам'яті святого сьогодні відзначається народне свято 3 липня - Мефодій Перепелятник.

Прикмети 3 липня

Народні прикмети сьогодні / ru.depositphotos.com
  • у цей день йде дощ - погода буде непогожою ще довго;
  • жаба виповзла на траву - до дощу;
  • ввечері кричать лебеді - до дощу;
  • павук швидко плете павутину - до гарної погоди.
  • де сова ухає - там трапиться пожежа;
  • мурахи ховаються - до сильного вітру;
  • перепела близько до будинків людей - зима буде суворою.

Що можна робити 3 липня 

Кращий день для того, щоб полювати на перепела. Наші предки вважали, що, якщо вдасться підстрелити його, то весь рік буде супроводжувати благополуччя і достаток. Також можна загадувати бажання на Мефодія, і воно обов'язково збудеться. Знайти і намотати на мізинець павутину - наблизити удачу.

Що сьогодні не можна робити

Згідно з народними прикметами, сьогодні не варто виносити сміття, інакше потребуватимете грошей. Залишки їжі краще віддати тваринам або жебракам, щоб залучити успіх у дім. Православна церква категорично забороняє сваритися, пліткувати та заздрити сьогодні.

Вас також можуть зацікавити новини: