Молитви в Троїцьку батьківську суботу / фото ua.depositphotos.com

3 червня 2023 року в православ'ї настає Троїцька батьківська субота. Так називають суботу напередодні Трійці, що цього року відзначається 4 червня. Це один з восьми поминальних днів в році, коли віруючі моляться за упокій близьких і відвідують їхні могили. Молитви допомагають нам впоратися з болем від втрати і відкривають для душ близьких шлях в Царство Небесне.

У 2023 році Троїцька батьківська субота в Україні проходить в умовах повномасштабної війни з РФ. На жаль, багато захисників України цього року повернулися додому на щитах, а їхні близькі переживають важку втрату. УНІАН зібрав поминальні молитви на Троїцьку батьківську суботу за рідних і за українських воїнів.

Молитва на Троїцьку батьківську суботу за померлих близьких

Упокой, Господи, душі покійних рабів твоїх: батьків моїх, родичів, благодійників (імена) і всіх православних християн, і прости їм всі гріхи навмисні і ненавмисні, і даруй їм Царство Небесне.

Відео дня

Отець Небесний, син і Дух Святий - все це Бог наш. Ти заступник наш і спаситель. Спаси ж душі моїх покійних родичів (імена) і допоможи їм спокій знайти. Нехай лежать вони там спокійно, і не турбує їх нічого. Амінь.

Молитва на Троїцьку батьківську суботу за покійних батьків

Господи, почуй наші благання про батьків, що покинули цю землю і вирушили в Царство Твоє, де життя вічне. Лише ти здатний втішити душі наші скорботні. Прошу, відпусти всі гріхи померлого (ім'я) і подаруй йому (їй) життя в радості і щастя на Небесах. Плачу я і молюся за душу батька мого (матері моєї) раба Божого (ім'я) з вірою і надією на розраду. Не залиш мене одного в печалі скорботній, допоможи пережити втрату. Відпусти йому (їй) всі гріхи, дозволь душі упокоїтися і знайти життя вічне. Помолюся ж я за нього (її) і прославлю ім'я Твоє, Господи наш! Бо Ти Отець наш, і лише ти знаєш, коли проб'є останню годину наш на землі, щоб забрати після душі наші в Царство Небесне. Так знайдемо ми вічність поруч з тобою. На віки віків. Амінь.

Молитва за покійного воїна на Троїцьку батьківську суботу

Непереможний, неосяжний і могутній в боротьбі Господи Боже наш! Молимо Тебе, пом'яни в царстві твоєму українських воїнів, в боях убитих, і прийми їх в Своє небесне царство як поранених мучеників, своєю кров'ю омитих, як тих, хто постраждав за Святу Церкву Твою і за свою Батьківщину. Молимо Тебе, прийми воїнів, які відійшли до Тебе, бо вони віддали життя в бою за незалежність землі української, бо захищали від ворогів православну віру, у важкі роки захищали українську Батьківщину від чужих орд. Прийми з миром душі рабів Твоїх, що воювали за мирне життя наше, за благополуччя і спокій наш, і даруй їм вічний спокій, бо вони рятували міста і села і собою захищали Батьківщину. Помилуй твоїм милосердям захисників соборної української землі, прости їм усі гріхи, в цьому житті скоєні словом чи ділом, свідомо чи несвідомо. Даруй їм вічне життя торжестві і славі переможців разом з усіма, хто воював під прапором Хреста твого проти диявола. Амінь.

Вас також можуть зацікавити новини: