Найсмачніші вареники на пару - рецепт / фото eat-me.ru

Пишні вареники на пару – дуже смачна страва української кухні.

Тісто для таких вареників зазвичай готується на кефірі, завдяки чому вони виходять об'ємними, м’якими та соковитими, дуже схожими на галушки.

Начинка у пишних вареників може бути абсолютно будь-яка: картопля, капуста, сир, мак, ягоди або фрукти. Зазвичай вони заправляються обсмаженими шкварками або соняшниковою олією з цибулею. А ті, що з сиром чи ягодами, – ароматним вершковим маслом, сметаною або соусом.

Відео дня

Вареники на пару з бананом

  • Кефір (або кисле молоко) - 1 ст.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цукор - 1-2 ст. л.
  • Сіль - 1 дрібка
  • Олія соняшникова - 3 ст. л.
  • Борошно - 2-3 ст.
  • Ванілін (трішки)
  • Сода - 1 ч. л.
  • Банани

Змішати кефір, яйце, сіль, цукор, ванілін, соняшникову олію і борошно. Замісити тісто. Воно не повинно прилипати до рук.

Насипати на стіл насипаємо трохи борошна та 1 чайну ложку соди, перемішати.

Взяти тісто й почати втирати борошно з содою, замішуючи тісто (якщо соду просто додати в тісто, то вареники не піднімуться).

Покласти тісто ставимо у холодильник на 30 хвилин.

Як приготувати пишні вареники на пару / фото prokefir.ru

Дістати тісто з холодильника, відщипнути шматочок, додати начинку. Зверху посипати трохи цукром і заліпити вареник. З цієї порції тіста виходить 20-25 штук.

Тим часом покласти на вогонь каструлю з водою з натягнутою марлею. Щойно вода закипить, викласти вареники на марлю на відстані один від одного й обов'язково накрити глибокою кришкою або мискою. Тримати під кришкою 5 хвилин.

Викласти вареники в тарілку й щедро кожен змастити вершковим маслом, щоб вони не прилипали один до одного.

Вареники з капустою на пару

  • Борошно - 460 г (200 г для самого замісу тіста, 260 г у тісто)
  • Капуста - 500 г
  • Підчеревина - 300-400 г
  • Кефір 2,5% - 250 мл
  • Сода - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Цибуля - 4 шт.
  • Перець чорний мелений - за смаком

Насамперед слід приготувати начинку для вареників: дрібними кубиками нарізати підчеревину й відправити її на розігріту з рослинною олією сковороду. Посолити, поперчити і на великому вогні обсмажувати протягом декількох хвилин, періодично помішуючи.

Цибулю нарізати великими шматочками й додати до м'яса, обсмажити на середньому вогні до м'якості цибулі. Половину начинки відкласти для подачі.

Засмажку, що залишилася, відправити у мультиварку і перемішати з тонко нашаткованою капустою. Додати сіль за смаком і при температурі 120°С тушкувати у мультиварці (або на невеликому вогні) впродовж 20-30 хвилин.

Рецепт вареників на пару / фото multivarenie.ru

Кефір перемішати з содою до утворення піни. Додати цукор, сіль і просіяне борошно, добре перемішати. Борошно, що залишилося (200 г), висипати на стіл, зверху викласти тісто й вимісити його до м'якості та еластичності.

Загорнути тісто в харчову плівку і покласти у холодильник на 30 хвилин. Діставши тісто, протягом 2 хвилин вимісити його та розкачати на присипаній борошном поверхні.

Вирізати кола, злегка розтягнути, вкласти у них начинку та защипнути краї вареників. Налити в пароварку 2 літри води, довести її до кипіння і на пару готувати вареники впродовж 15 хвилин.

Для подачі засмажку, що залишилася, змішати з порізаною зеленню. Готові гарячі вареники полити цією начинкою.

Вареники з сиром на пару

  • Борошно - 400 г
  • Кефір (2,5%) - 250 г
  • Жовток яєчний - 1 шт
  • Сода (0,5 ч.л.) - за смаком
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сир (5%) - 250 г
  • Жовток яєчний - 1 шт.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 пакет

Борошно просіяти, змішати його з дрібкою солі, жовтком, кефіром та содою. Замісити однорідне, злегка липке тісто. Відкласти тісто вбік, накривши чимось, щоб не завітрилося.

Готуємо начинку. До сиру додати жовток, цукор, ванільний цукор. Якщо сир буде текти і погано тримати форму, можна додати 1 столову ложку без гірки манки. І залишити набрякнути хвилин на 10.

Читайте такожСмачний та ароматний суп із фрикадельками: як приготувати ситну страву

Заповнити каструлю 1/4 водою і покласти на великий вогонь, щоб вода закипіла.

Робочу поверхню і тісто добре присипати борошном. Розкачати ковбаскою і поділити на рівні частини. Кожен шматочок добре обваляти в борошні й розкачати не надто тонко. Сформувати вареники.

Поверхню, на якій буду варитися вареники, добре змастити маслом. Викласти варити їх в один шар, щоб вареники не торкалися один одного. Накрити кришкою й варити приблизно 5 хвилин.

Перекласти готові вареники у форму з великою кількістю вершкового масла. Гарно смакуватимуть пишні вареники зі сметаною.