Церковне свято 19 квітня / depositphotos.com

Святитель Євтихій був родом з Фригії, отримав чудову освіту в Константинополі. Довго був священиком, вступив в один з монастирів, пізніше за труди отримав сан архімандрита, а незабаром був зведений на патріарший престол. За викриття уряду був в ув'язненні 8 років, але повернутий назад. Поки був на засланні, зцілював багатьох від хвороб і допомагав нужденним.

На честь пам'яті святого сьогодні відзначається народне свято 19 квітня - Євтихій Тихий.

Православне свято 19 квітня - день пам'яті рівноапостольного Мефодія

Мефодій походив з міста Солуні. Довгий час займав пост правителя однієї зі слов'янських областей в Македонії, але після 10 років служби виїхав до монастиря на горі Олімп, де вже подвизався його брат.

Відео дня

Разом зі своїм братом Мефодій став наставником слов'ян у християнській вірі. Вони винайшли слов'янську абетку, переклали богослужбові книги з грецької мови, проводили богослужіння рідною для слов'ян мовою.

Прикмети 19 квітня

Народні прикмети сьогодні / фото УНІАН
  • дощовий день - до хорошого врожаю грибів влітку;
  • сонце яскраво світить - до сильних заморозків;
  • качки будують гнізда біля води - літо виявиться посушливим;
  • безвітряний день - буде хороший урожай ярих.

Що сьогодні не можна робити

Православна церква сьогодні категорично забороняє веселитися і влаштовувати галасливі гуляння. Також небажано полювати, ловити рибу, забивати худобу. Закоханим краще утриматися від близькості до закінчення посту, щоб не згрішити. Священики нагадують, що будь-яке чаклунство і ворожіння і період церковних свят - неповага до православної віри.

Що можна робити 19 квітня

Віруючим сьогодні належить дотримуватися всіх церковних канонів, читати молитви і ходити в храми. Також ви можете допомагати грошима, речами, вчинками - так, як можете, заради благополуччя нужденних. 19 квітня не заборонено працювати в саду, сіяти насіння або готувати грядки.

Вас також можуть зацікавити новини: