Церковне свято 20 травня / depositphotos.com

Мученик Акакій жив в III столітті і був сотником - воєначальником над сотнею солдатів. Відбувалося це в епоху правління царя Максиміліана і тоді люди сповідували язичництво, приносячи жертви ідолам. Акакій відмовився це робити і говорив, що вірує в Христа. За це його довго катували і піддавали тяжким мукам, а потім відсікли голову.

Також сьогодні відзначається народне свято 20 травня - Купальниця.

Православне свято 20 травня - день пам'яті святого Ніла Мироточивого

Святий Ніл був родом з Греції, походив з багатої і знатної сім'ї, але рано позбувся батьків, тому виховувався своїм дядьком - ієромонахом Макарієм. Після досягнення повнолітнього віку був пострижений в ченці, а через час став ієромонахом.

Відео дня

Разом зі своїм дядьком Ніл пішов на Афонську гору, де спорудив келію і церкву. Після смерті дядька знайшов ще більш безлюдне місце і там у западині печери освятив престол Стрітення Господнього. Все своє життя Ніл стійко терпів всі тяготи і негаразди, а потім мирно відійшов до Господа.

Прикмети 20 травня

Народні прикмети сьогодні / фото УНІАН
  • веселка вранці - день буде дощовим;
  • захід червоного кольору - до вітряної погоди;
  • багато мурах - до спеки;
  • підвищена активність бджіл з самого ранку - чекати грози.

Що сьогодні не можна робити

У цю дату потрібно обережно поводитися з вогнем і гострими предметами - великі шанси отримати травму. З цієї ж причини жінкам краще не займатися рукоділлям. 20 травня категорично не можна ворожити, інакше можна повернути майбутнє в гіршу сторону. Церква забороняє лихословити, лаятися і пліткувати - накликаєте біду.

Що можна робити 20 травня

Народне свято називається "Купальниця", так як в цей день наші предки купали коней в річках. Самі теж приймали водні процедури, щоб очистити тіло і душу. Водою з відкритих джерел збризкували кути в будинку, проганяючи нечисту силу. На світанку можна вмитися росою, щоб продовжити здоров'я і молодість.

Вас також можуть зацікавити новини: