Церковне свято 21 квітня / depositphotos.com

Апостоли Руф, Агав, Іродіон, Асинкрит, Флегонт і Ерм були з числа 70-ти. Відомо, що апостол Іродіон був родом з міста Тарса, терпів безліч принижень і тортур від язичників, страждав за Христову віру.

У день розп'яття апостола Петра був убитий мечем. Апостол Руф, Асинкрит, Флегонт, Ерм і Агав були єпископами в різних містах і померли від жорстоких мук ідолопоклонників.

Відео дня

На честь пам'яті святих сьогодні відзначається народне свято 21 квітня - Агафы-Руфы.

Православне свято 21 квітня - день пам'яті святителя Ніфонта

Святитель Ніфонт народився недалеко від Києва, з малих років цікавився чернечим життям і тягнувся до духовного просвітлення. Після смерті батьків він роздав все своє майно нужденним і пішов у Печерський монастир.

Пізніше став єпископом Новгорода, примиряв князів, суворо дотримувався церковних правил, побудував безліч храмів. Був вигнаний в ув'язнення в Печерський монастир за те, що чинив опір незаконному шлюбу князя Святослава. Помер у 1156 році.

Прикмети 21 квітня

Народні прикмети сьогодні / фото ua.depositphotos.com
  • ламається лід на річці - до хорошого врожаю хліба;
  • місяць в червоних відтінках - чекати грози;
  • дощ іде - до багатого врожаю зернових;
  • зустріти зграю ворон - до неприємностей і проблем.

Що сьогодні не можна робити

Слов'яни вірили, що в цю дату в будинку прибирається Домовик, тому самим наводити порядок не можна - можна йому перешкодити. Також не рекомендується ходити на риболовлю і купувати домашню худобу.

Сон в ніч з 20 на 21 квітня покаже, що трапиться з вами в найближчому майбутньому і як найбільш сприятливо вийти з ситуації.

Що можна робити 21 квітня

Фермери з сьогоднішнього дня починають сіяти овес - вважається, що день для цього дуже сприятливий. Орієнтуйтеся по погоді, але в свято Агафи-Руфи грунт особливо привітний. Також в цю дату потрібно вмиватися свіжою проточною водою і дати їй висохнути на обличчі, не витираючись.

На Родіона Ледолома в багатьох регіонах починають з'являтися лікувальні трави. Їх потрібно зібрати, покласти під подушку, а вранці спалити - такий ритуал позбавить вас від болю в суглобах і кошмарних снів.

Вас також можуть зацікавити новини: